X

De Kids for Kids Challenge

Wanneer er thuis weinig geld is, kunnen ouders bij Sam& voor alle kinderen terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag. Sam& is een samenwerkingsverband tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. Nog niet alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben weten dat deze hulp er is. Hoe kunnen we dit oplossen? Wij gingen op zoek naar de beste ideeën voor en door kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen!

De finaledag

Uit 348 inzendingen hebben we een selectie gemaakt van 20 kanshebbers en dat was geen gemakkelijk klusje. Welke 10 groepjes uiteindelijk zullen worden uitgenodigd voor de grote finaledag op 11 juni, dat is aan jullie! De groepjes met de meeste stemmen zullen hun idee een stap verder brengen met behulp van professionals en maken kans op een uitje met de hele klas. 

 

Breng jouw stem uit!

Gastlessen

De gastlessen zijn gegeven aan de groepen 5, 6, 7 en 8. Met behulp van een echte Kids for Kids lesgever zijn de eerste ideeën op papier gezet om gezinnen met geldzorgen te bereiken. Het doel: ze laten weten dat er hulp is voor kinderen die opgroeien in gezinnen die niet genoeg geld hebben om altijd mee te kunnen doen.

 

 

Oproep Willem Voogd