X

De Kids for Kids Challenge

Wanneer er thuis weinig geld is, kunnen ouders bij Sam& voor alle kinderen terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag. Sam& is een samenwerkingsverband tussen Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en Stichting Jarige Job. Nog niet alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben weten dat deze hulp er is. Hoe kunnen we dit oplossen? Wij gingen op zoek naar de beste ideeën voor en door kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen!

Gastlessen

Met 80 gastlessen door 30 vrijwillige Kids for Kids lesgevers hebben ruim 1300 kinderen verspreid over het hele land meegedacht. Uit maar liefst 348 inzendingen kozen we 20 kanshebbers op een plekje in de finale. Zij hebben samen meer dan 3000 stemmen opgehaald voor hun idee. De 10 groepjes met de meeste stemmen mochten hun idee verder uitwerken en presenteren aan de jury op zaterdag 11 juni.

De finaledag

Op zaterdag 11 juni 2022 vond de grote finaledag plaats in de inpakfabriek van Sam&werkingspartner Stichting Jarige Job. Wat was het een feest. De tien groepjes met de beste ideeën brachten hun plan een stap verder en werkten aan een prototype. Deze mochten ze presenteren aan de jury. Zij stonden voor de lastige taak om 3 grote winnaars te kiezen.

 

Benieuwd naar de winnende ideeën? Lees meer over de finaledag!