X

Informatie voor basisscholen

De uitdaging

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in een gezin met weinig geld, dat zijn ongeveer 2 kinderen per klas. Voor deze kinderen is meedoen met sportlessen, het vieren van een verjaardag of een dagje weg niet vanzelfsprekend. Wil jij de kinderen van jouw school meer bewustwording geven over dit maatschappelijke probleem? En lijkt het jou en je klas leuk om de Kids for Kids Challenge aan te gaan? Een echte Kids for Kids lesgever komt graag een of meerdere gastlessen op jouw school verzorgen, waarbij de Kids for Kids Challenge centraal staat. Benieuwd naar wat deze challenge precies inhoudt? Lees dan snel verder!

​De Kids for Kids Challenge

Via het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen kunnen ouders die het financieel lastig hebben en intermediairs zoals juffen en meesters een aanvraag doen voor bijvoorbeeld schoolspullen, sporten, muziekles of een verjaardagsbox. Maar nog niet iedereen weet dat. Met de Kids for Kids Challenge zetten we de denkkracht en creativiteit van kinderen uit de groepen 5 t/m 8 in voor een heel belangrijk vraagstuk: wat kun jij bedenken zodat iedereen weet dat deze hulp er is? Denk bijvoorbeeld aan een TikTok challenge, een levensgrote 3d-tekening of zelf posters ontwerpen. Hoe creatiever hoe beter!

 

 

Wat kun je winnen?

We nodigen tien groepjes uit om hun idee een stap verder te brengen tijdens de grote finale op zaterdag 11 juni 2022. Onder begeleiding van professionals uit het vak zullen deze groepjes hun ideeën verder gaan uitwerken.​ Voorafgaand aan deze finaledag maakt een vakkundige jury een eerste selectie en roepen we heel Nederland op om te stemmen op het beste idee. De drie grote winnaars winnen een uitje met de hele klas!

 

 

Wat is de educatiemethode?

Deze challenge is gebaseerd op de Designathon methode. Deze unieke educatiemethode van Designathon Works is een modulaire toevoeging op het gangbare curriculum. De challenge daagt kinderen uit om actuele wereldproblemen aan te pakken. Zo ontwikkelen ze hun creativiteit, leren ze met complexe toekomstscenario’s om te gaan en leren ze denken als een challenger.

 

 

Wat leert je klas?

Naast leren over het maatschappelijke probleem dat meedoen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is, zal de Kids for Kids Challenge:

  • de communicatievaardigheden van de kinderen verbeteren;
  • creatief denken stimuleren en kinderen helpen te luisteren en met nieuwe ideeën te komen;
  • kritisch denken aanmoedigen tijdens het discussiëren over- en kiezen van hun beste idee.


Belangrijke data

 

Wist je dat...

Je je als juf, meester of intern begeleider op een basisschool ook kunt aanmelden als intermediair? Als intermediair kun jij ouders helpen met het doen van een aanvraag voor de voorzieningen die de Sam& partners bieden. 

 

Meer informatie >