X

Informatie voor lesgevers

Wat gaan we doen?

Vanaf maart 2022 worden er 100 gastlessen gegeven op basisscholen in het hele land. Tijdens de gastles staat de Kids for Kids Challenge centraal. We vragen de kinderen om hulp voor één van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd: hoe kunnen we de hulp, die de partners van Sam& bieden, nog bekender maken? Zodat alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben, weten dat ze een aanvraag kunnen doen bij het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen. Er worden 10 winnende groepjes uitgenodigd om hun idee een stap verder te brengen tijdens een grote finaledag!

Wat leer je de klas?

Kinderen leren tijdens deze les over het maatschappelijke probleem dat meedoen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is. Daarnaast zal de les de communicatievaardigheden van de kinderen verbeteren, creatief denken stimuleren en kinderen helpen luisteren. We moedigen de kinderen aan kritisch na te denken over hun nieuwe ideeën.

De voorbereiding

Voorafgaand aan de gastles ontvangen alle lesgevers een online training. Designathon Works leert je alle kneepjes van het vak en er is voldoende ruimte voor vragen. De training duurt 1,5 uur. Ruim voorafgaand aan de gastles(sen) ontvang je een pakket met alle lesmaterialen per post.

De gastlessen

- De 100 gastlessen vinden plaats van 28 maart t/m 13 mei; 

- De Kids for Kids Challenge staat centraal, waarbij de klas in kleine groepjes aan de slag gaat;

- Eén gastles duurt twee uur;

-  Je kunt je opgeven om één of meerdere gastlessen te geven.

- Aan het einde van de gastles upload jij gemakkelijk de werkbladen met de ideeën van de groepjes op deze website. Nadere instructies volgen later.

 

Wie wordt de winnaar?

We nodigen tien groepjes uit om hun idee een stap verder te brengen tijdens de grote finale op zaterdag 11 juni 2022.​ Als lesgever van één van de tien finalegroepjes ben je natuurlijk ook van harte welkom! De drie grote winnaars winnen een uitje met de hele klas.


Belangrijke data

 

Wat vragen we van jou?

1. Meld je aan via deze link.
2. Na je aanmelding koppelen we jou met een basisschool. Hierover ontvang je in de eerste week van maart bericht. 
3. Half maart ontvang je de link voor jouw opgegeven online training.
4. Je ontvangt per mail alle informatie over jouw ‘lesdagen’ en de fysieke materialen voor de klassen worden naar jou opgestuurd per post. Daarnaast koppelen we je aan de contactpersoon van de basisschool.
5. Als je nog vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen.