X

Informatie voor lesgevers

Wat hebben we gedaan?

Vanaf maart 2022 zijn er gastlessen gegeven op basisscholen in het hele land. Tijdens de gastles staat de Kids for Kids Challenge centraal. We vragen de kinderen om hulp voor één van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd: hoe kunnen we de hulp, die de partners van Sam& bieden, nog bekender maken? Zodat alle ouders die het (tijdelijk) financieel lastig hebben, weten dat ze een aanvraag kunnen doen bij het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen. Er worden 10 winnende groepjes uitgenodigd om hun idee een stap verder te brengen tijdens een grote finaledag!

Wat heeft de klas geleerd?

Kinderen leren tijdens deze les over het maatschappelijke probleem dat meedoen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is. Daarnaast zal de les de communicatievaardigheden van de kinderen verbeteren, creatief denken stimuleren en kinderen helpen luisteren. We moedigen de kinderen aan kritisch na te denken over hun nieuwe ideeën.

De voorbereiding

Voorafgaand aan de gastles hebben alle lesgevers een online training gevolgd. Designathon Works stond klaar om de lesgevers alle kneepjes van het vak te leren en vragen te beantwoorden. 

 

 

De gastlessen

- De gastlessen hebben plaatsgevonden 28 maart t/m 13 mei 2022; 

- De Kids for Kids Challenge stond hierbij centraal, waarbij de klas in kleine groepjes aan de slag ging;

- Eén gastles duurde twee uur;

- Aan het einde van de gastles werden alle werkbladen op de website geüpload.

 

 

 

Wie wordt de winnaar?

Tijdens de grote finaledag op 11 juni 2022 zijn de drie grote winnaars bepaald.

 

Lees hier verder!


Belangrijke data