X

Over Sam& voor alle kinderen

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. 

 

Het samenwerkingsverband

Sam& voor alle kinderen is een samenwerkingsverband van vier goede doelen: Stichting Leergeld, Stichting Jarige Job, Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via één digitaal loket www.samenvoorallekinderen.nl kunnen ouders en intermediairs (denk aan leerkrachten, wijkcoaches, maatschappelijk werkers) een aanvraag doen voor voorzieningen die de organisaties bieden.


Wat betekent dit voor de kinderen

Dankzij de voorzieningen kunnen deze kinderen meedoen met hun leeftijdgenoten met activiteiten zoals sport, het vieren van een verjaardag en een dagje uit. Hierdoor draagt Sam& bij aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen, kunnen passie en talent worden ontdekt, hebben kinderen doorgaans zicht op een betere toekomst en wordt de kans op overerfbaarheid van armoede verkleind. Alle kinderen verdienen gelijke kansen!