X

Activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie

De kerstvakantie van 2020 is vanwege het coronavirus en de lockdown een gekke vakantie. Zeker voor kinderen. Gelukkig kunnen we heel veel dingen wél doen, waaronder een aantal verrassende online activiteiten. In samenwerking met Kidsproof.nl hebben we de leukste, gratis, online activiteiten voor kinderen op een rij gezet. Zo beleven jouw kinderen toch een bijzondere kerstvakantie.

 

Kerst met Dirk Scheele

Dirk Scheele is een Nederlandse zanger en acteur en vooral bekend bij kinderen van 2 tot 8 jaar. Als het aan Dirk ligt, wordt de kerst hartstikke gezellig. Hij kan nu niet optreden in het theater, maar wel bij kinderen thuis in de woonkamer. Zet je kerstmuts op, eet een oliebol en dans als een vuurpijl met Dirk’s live-sessies op Facebook. Deze dagen kun je kijken:

  • Kerstspecial | zondag 20 december | 11:00
  • Kerstavond sing-a-long | donderdag 24 december | 16:00
  • Nieuwjaarsspecial | zondag 3 januari | 11:00 

Zing mee met Dirk Scheele

 

Museum Speelklok

Lijkt het jullie leuk om zelf kerst(speel)klokjes te maken en te versieren? Dat kan online bij Museum Speelklok. In een handige video legt het museum uit hoe je de klokjes maakt. Wat je nodig hebt, zijn 4 kleine bekertjes, 4 belletjes, trouw, pijpenragers, een lint, versiering, een schaar en lijm. Succes! Je kunt bij Museum Speelklok ook mooie kleurplaten vinden.

Knutsel kerst(speel)klokjes

 

Livestream vanuit de Kunsthal

Is jouw kind creatief? Dan is de online Kersteditie van See you later, illustrator! in de Kunsthal iets voor hem of haar. Op woensdagmiddag 30 december kunnen kinderen samen met een dichter en een illustrator een beeldverhaal maken. Gewoon live, vanuit de woonkamer. Tijdens de livestream kunnen kinderen reageren en meedoen. Benieuwd?


Doe mee aan de livestream op Facebook op woensdag 30 december om 15.30 uur.

 

Jazz op Recept

In de kerstvakantie opent Het Concertgebouw in Amsterdam haar digitale deuren. Zo kun je er nu online livestreams bekijken. Op vrijdag 1 januari kijk je met het hele gezin naar het familieconcert ‘Jazz op recept’. Dit verhaal gaat over Nina, die ontzettend verlegen is. De dokter heeft haar een bijzonder recept gegeven: geen pillen of vieze drankjes, maar muziek! Daarom gaat Nina naar Het Concertgebouw. Daar ontmoet ze de bandleden van MrLuca die haar laten kennismaken met de wereld van jazz. Zal Nina veranderen in een echte jazz-zangeres?

Vrijdag 1 januari om 16.30 uur: Kinderconcert Jazz op Recept (vanaf 8 jaar).

 

NEMO

Probeer dit vooral thuis! Het NEMO heeft een leuke challenge bedacht: de #NEMOchallenge. Hierbij moeten kinderen zelf een lavalamp maken, gewoon vanuit huis. Is jouw kind creatief? Volg het handige stappenplan en deel een foto of filmpje van de lavalamp op social media. De #NEMOchallenge loopt nog tot en met 19 januari.

Doe mee aan de #NEMOchallenge

Thuis wild spotten

Wist je dat er in het Nationale Park De Hoge Veluwe zo’n 50 wilde zwijnen, 150 reeën, 180 edelherten en 220 moeflons leven? De kans om deze wilde dieren te zien is het grootst aan het begin en aan het eind van de dag. Gelukkig kun je nu ook online meespeuren via een livestream in het park. Hoe leuk is dat? Ook kun je de collectie van het Kröller-Müller Museum thuis bekijken, het Museonder bordspel downloaden of een virtuele tour door het Jachthuis Sint Hubertus doen. 


Spot nu zelf wild op de veluwe

 

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest heeft iets leuks bedacht voor thuis. Ga online aan de slag met stoere kleurplaten, camouflage-opdrachten óf knutsel een codekraker in elkaar en kraak de berichten van bijvoorbeeld een vriendje, broertje of zusje in geheimtaal. Ook kun je meedoen aan een leuke winactie.

Ga thuis op missie met het NMM

Van Gogh Online

Je kunt het Van Gogh Museum deze kerstvakantie online bezoeken. Er is veel te doen voor alle leeftijden. Zo kun je leren tekenen en schilderen als Vincent van Gogh. Ook kun je video’s bekijken over Vincent en ontdekken hoe hij een bekende schilder werd. Voor kleuters zijn er speciale afleveringen van StoryZoo.

Ontdek het Van Gogh Museum online

 

 

Ken of ben jij iemand die een uitstapje wil maken met kinderen dat niet gratis is en waar thuis onvoldoende geld voor is? Sam& springt bij voor deze kinderen. Een intermediair -zoals iemand van een wijkteam, schuldhulpverlening of een andere maatschappelijke organisatie - kan hier een aanvraag doen.