X

Sam& zoekt enthousiaste landelijke coördinator

Samen voor alle kinderen (Sam&) zoekt een enthousiaste landelijke coördinator, die de verbindende schakel is in het samenwerkingsverband van goede doelenorganisaties Vereniging Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Sam& vindt dat alle kinderen en jongeren in Nederland moeten kunnen meedoen.


Sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt vanzelfsprekend dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. In Nederland groeien namelijk zo’n 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar op in armoede. Om zoveel mogelijk kinderen te helpen, heeft Sam& onder andere een online portaal gebouwd waarop alle beschikbare voorzieningen in één keer door ouders kunnen worden aangevraagd. Let op: Sam& levert als organisatie geen voorzieningen. Dit doen de Sam&-partners.

 

Jouw uitdaging

Als landelijk coördinator ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Je werkt nauw samen met de voorzitter van het bestuur van Sam&. Het bestuur bestaat uit de 4 directeuren van de samenwerkende organisaties en een onafhankelijk voorzitter. 


Je geeft leiding aan een klein en slagvaardig team bestaande uit communicatiespecialisten, servicedesk- en projectmedewerkers. Daarnaast werk je nauw samen met de collega’s van de hulporganisaties binnen het samenwerkingsverband. Je coördinerende en uitvoerende taken zijn gericht op het versterken van de samenwerking, met als doel meer kinderen en jongeren bereiken met het brede aanbod dat de organisaties samen te bieden hebben:

 • Je werkt aan versterking en uitbreiding van de samenwerking tussen partnerorganisaties.
 • Je legt verbindingen en onderhoudt relaties met stakeholders zoals met Ministerie van SZW, gemeenten en (hulpverlenings)organisaties;
 • Je begeleidt de gezamenlijke subsidietrajecten, de totstandkoming van de begroting en de jaarrekening. Je bewaakt de goede besteding van subsidiegelden en zorgt voor verantwoording aan subsidie-instellingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering van Sam&;
 • Je rapporteert direct aan het bestuur van de stichting.
 • Je zorgt voor een goed en samenhangend communicatiebeleid en een goede presentie in de fysieke wereld en online.

Je organiseert samen met de voorzitter bijeenkomsten van het bestuur, zorgt voor een goede voorbereiding, verslaglegging, bijhouden van actielijsten en natuurlijk het bewaken van de uitvoering daarvan.


Je hebt:

 • Affiniteit met én liefst ook ervaring in het sociaal domein;
 • Minimaal zeven jaar gewerkt met aantoonbare leidinggevende ervaring of aantoonbare ervaring die een goede basis is voor een next step naar een leidinggevende positie;
 • Je bent organisatorisch sterk en hebt ervaring in een eindverantwoordelijke rol;
 • Je bent pragmatisch en flexibel. Je bent in staat om prioriteiten te stellen, je bent creatief en je weet als dat moet op een slimme manier met weinig veel te bereiken;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement. Je bent een verbinder, met gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen, en in staat om een goede werksfeer te creëren en die vast te houden;
 • Je hebt HBO/WO denk- en werkniveau, je bent digitaal vaardig en je beheerst de Nederlandse taal, zowel gesproken als schriftelijk;

 

Aanbod

Een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week, in eerste instantie voor bepaalde tijd. Een combinatie met een andere functie is bespreekbaar, mits er geen belangenconflict kan ontstaan. 


Afhankelijk van ervaring, leeftijd en opleiding ligt de beloning tussen 4.000 euro en 4.500 exclusief vakantiegeld bij een fulltime functie. Je standplaats is Rotterdam. Reis-, verblijfskosten worden vergoed binnen het fiscaal toelaatbare. Dat geldt ook voor redelijke kosten van voorzieningen voor werken op afstand. Je werkt flexibel op locatie en vanuit huis. Je bewaakt zelf het evenwicht tussen fysieke aanwezigheid op locatie en werken op afstand.

 

Interesse?

Wil je samen met ons het verschil maken voor kinderen in Nederland? Reageer dan voor donderdag 7 december op deze vacature door motivatie en CV te sturen naar Camiel@Bezijn.nl. Bij vragen over deze vacature kan contact opgenomen worden met Camiel ten Damme. De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op Maandag 11 december in Rotterdam.