X

Rotterdams Winterpakket

2020

Gemeente Rotterdam en Stichting Samen voor alle kinderen (Sam&) bieden Rotterdamse kinderen die in armoede opgroeien perspectief door ze een Winterpakket aan te bieden. Juist voor deze kinderen kan het vele thuis zijn vervelende situaties met zich meebrengen. Het Winterpakket is gericht op ervaring en beleving en helpt kinderen en gezinnen om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen. De leefwereld van deze kinderen wordt verruimd binnen de geldende coronamaatregelen en biedt hen op een laagdrempelige manier concreter inzicht in de kansen die de omgeving en de maatschappij bieden.

 

De inhoud van het pakket is gericht op sport, spel, knutselen, gezamenlijke en educatieve activiteiten die zowel binnen (bijvoorbeeld koken) als buiten (zoals een speurtocht in de omgeving) kunnen worden ondernomen. Het Winterpakket is bedoeld voor kinderen tussen 4 en 12 jaar die wonen in de gemeente Rotterdam en opgroeien in armoede of op een andere manier een kwetsbare thuissituatie hebben. De pakketten zijn in de maand december beschikbaar en kunnen door hulpverleners worden aangevraagd. 

 

Bedankt voor uw interesse in het Rotterdam Winterpakket. Vanwege de grote belangstelling zijn alle pakketten gereserveerd en is het niet meer mogelijk om een nieuwe aanvraag te doen.

 

 

 

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden wij één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden. Sam& is er voor alle 315.000* kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen. Ouders met weinig geld kunnen bij ons terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.