X

Help mee

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat zijn gemiddeld 2 kinderen per klas. Armoede is dus dichterbij dan we denken. Het mooie is dat we allemaal bij kunnen dragen. Hoe kom jij in actie?

Wil jij een actie voor Sam& voor alle kinderen organiseren en heb je daar ons logo voor nodig? Download deze hier!

 

Vraag een gratis pakketje met kaartjes en posters aan en verspreid deze in jouw buurt, zodat alle ouders met (te) weinig geld weten dat ze een aanvraag kunnen doen bij Sam&. 

Zet een actie op in jouw buurt en zorg er zo voor dat een kind bijvoorbeeld zijn/haar verjaardag kan vieren, een laptop voor school kan aanschaffen of een dagje uit kan.

 

 

Wil je je in je vrije tijd inzetten voor kinderen in armoede? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Of je nu veel of weinig vrije tijd hebt, tijdelijk of structureel beschikbaar bent. 

Heb je goede (tweedehands)spullen beschikbaar zoals kinderkleding, een kinderfiets of speelgoed? Dan vind je hier tips hoe je daar een kind in armoede blij mee kunt maken. 


Laat je inspireren door anderen 

Alles wat je moet weten als je wilt helpen collecteren

Ontmoet Tamara, een enthousiaste gymdocent die als vrijwilliger de handen uit de mouwen steekt om kinderen te ondersteunen. Ze vertelt in dit interview alles wat je moet weten als je wilt helpen collecteren

Ria is vrijwilliger

Toen Ria met pensioen ging besloot zij om niet achter de geraniums te gaan zitten. Nu helpt zij gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. “Je kunt mensen die het moeilijk hebben blij maken." zegt Ria. Lees hier meer over haar vrijwilligerswerk.

Marte en Frouke kwamen in actie

Marte en Frouke gaan zelf elk jaar op vakantie. Ze vonden het zo erg dat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze in actie zijn gekomen. In de vakantie hebben ze cupcakes gebakken om zo geld in te zamelen voor deze kinderen. Hoe tof!

 

 

Sam& voor alle kinderen logo

Wil jij een actie voor Sam& voor alle kinderen organiseren en heb je daar ons logo voor nodig? Download deze hier!