X

Help mee

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Dat is gemiddeld 2 kinderen per klas. Armoede is dus dichterbij dan we denken. Het mooie is dat we allemaal bij kunnen dragen. Wat draag jij bij?

Help ons met mond tot mond reclame, zodat alle ouders met (te) weinig geld om hun kind(eren) mee te laten doen weten dat ze hiervoor een aanvraag kunnen doen bij Sam&.

Zet een actie op in jouw buurt en zorg er zo voor dat een kind bijvoorbeeld zijn/haar verjaardag kan vieren, een laptop voor school kan aanschaffen of een dagje uit kan.

 

 

Wil je je in je vrije tijd inzetten voor kinderen in armoede? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Of je nu veel of weinig vrije tijd hebt, tijdelijk of structureel beschikbaar bent. 

Heb je goede (tweedehands)spullen beschikbaar zoals kinderkleding, een kinderfiets of speelgoed? Dan vind je hier tips hoe je daar een kind in armoede blij mee kunt maken. 


Laat je inspireren door anderen 

Marte en Frouke kwamen in actie

Marte en Frouke gaan zelf elk jaar op vakantie. Ze vonden het zo erg dat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze in actie zijn gekomen. In de vakantie hebben ze cupcakes gebakken om zo geld in te zamelen voor deze kinderen. Hoe tof!

Ria is vrijwilliger

Toen Ria met pensioen ging besloot zij om niet achter de geraniums te gaan zitten. Nu helpt zij gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. “Je kunt mensen die het moeilijk hebben blij maken." zegt Ria. Lees hier meer over haar vrijwilligerswerk.

Vervoer naar voetbalwedstrijden

Rashid (12 jaar) zit in het voetbalteam van Pauls zoon. Hij vindt voetbal erg leuk. Maar Rashid komt vaak niet opdagen. Paul sprak met zijn vader, het vervoer blijkt lastig voor hen te betalen. Nu halen de ouders uit het team Rashid én zijn vader om beurten op, zodat hij gewoon kan voetballen.