X

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op onderstaande knoppen. 

 


 

Sam& VriendenLoterij Bingo

De VriendenLoterij is er net als Sam& voor kinderen die opgroeien in armoede en steunt Sam& met minimaal 40% van elk verkocht lot van de VriendenLoterij Bingo. Een eerlijke kans voor álle kinderen in Nederland. Daar gaan we voor! Lees hier meer.

Rapport 'werkende armen'

In resultaten van het onderzoek ‘werkende armen’ zijn beschikbaar. Een onderzoek naar werkenden die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. En nog niet altijd gebruikmaken van de beschikbare voorzieningen voor hun kinderen. Wat speelt er bij deze doelgroep? Je lees alle bevindingen in het levendige rapport 'werkende armen'

Sam& biedt helpende hand aan gezinnen met laag besteedbaar inkomen

Op de achtergrond van de pandemie voltrekt nu een andere crisis nu steeds meer ouders in de financiële problemen verstrikt raken. Door de crisis zal deze groep alleen maar groeien. Om te voorkomen dat de kinderen de dupe worden van de coronacrisis, biedt Samen voor alle kinderen (Sam&) de helpende hand. Lees hier het persbericht.

Walter leert zijn kinderen al vroeg met geld omgaan

Walter de Rooy is vader van een tweeling: een jongen en een meisje van zes. Hij heeft het financieel niet breed. Toch lukt het hem om zijn kinderen af en toe zakgeld te geven. ‘Ze zijn nog erg jong, maar ze weten precies hoeveel geld er in hun spaarpot zit.’ Lees zijn verhaal hier.

Grip op Geld

Wist je dat één op de vijf Nederlands geldzorgen heeft? Opvoeden met geldzorgen kan best lastig zijn. Wij geven je graag tips. Bijvoorbeeld over de hulp die beschikbaar is voor gezinnen met weinig geld. Of over hoe je kinderen met geld leert omgaan. Ook lees je hier hoe andere ouders het doen met weinig geld. Laat ons je helpen: je staat er niet alleen voor. Lees meer op de pagina ‘Grip op geld.

70% van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen land

Kinderarmoede komt vaker voor dan veel mensen denken. Zo schat 70 procent van de Nederlanders het aantal kinderen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft te laag in of geeft aan geen idee te hebben van de omvang van kinderarmoede. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Wizard onder 2.182 Nederlanders in opdracht van Samen voor alle Kinderen (Sam&). Lees hier meer.