X

Kinderen en geld

Hoe leer je je kinderen omgaan met geld in een tijd waarin geld vaak digitaal is? En hoe kun je op een leuke manier geld besparen met het gezin? Wat bespreek je met kinderen over geldzorgen? Wat is een goede leeftijd om het zakgeld te starten en wat leren jouw kinderen daarvan? Lees er meer over op deze pagina!

 

Tieners leren omgaan met geld en sociale druk

In dit blog vertellen we wat eventuele risico’s zijn en hoe ouders hun kinderen kunnen leren om verstandig met hun geld en sociale druk om te gaan.

Hoe ga je om met geldzorgen zonder je kind te belasten?

Wij spraken hierover met zakgeldexpert Annelou van Noort.

Spaardoelen maken met je kind

Een van de onderdelen van een goede financiële opvoeding is leren sparen. Dit start met het maken van spaardoelen. Hoe kun je dit samen met je kind aanpakken?

Omgaan met digitaal geld

We spraken met Annette Groen, Wetenschappelijk medewerker bij het Nibud. Zij heeft een aantal fijne tips voor ouders gedeeld om hun kinderen te leren omgaan met digitaal geld. 

Besparen met het gezin

Hoe maak je dat dan leuk en te overzien? Krista Okma, expert opvoeden en opgroeien deelt vier challenges die geld besparen een beetje makkelijker maken. 

 

 

Geldzorgen
Wat bespreek je met kinderen?

Kinderen voelen dingen goed aan. Geruststellen, dat is wat je wilt. Wát vertel je over jouw geldzorgen? En hóe vertel je het? We geven je graag een aantal tips.

Een bijbaantje voor jouw kind

Taken uitvoeren, omgaan met collega’s en je eigen geld verdienen. Heel leerzaam én belangrijk voor later. Tijd voor een bijbaantje! Met onze tips ben je als ouder goed voorbereid.

 

 

Zakgeldtips

Via Instagram en Facebook delen we maandelijks een zakgeldtip van expert Annelou van Noort. Deze tips hebben we voor jullie gebundeld.

Zo start je met zakgeld

Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen. Geef je kind zakgeld als het lukt. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? In de Zakgeldgids vind je als ouder handige tips.


Zakgeldverhalen van kinderen

Hoe kun je je kind al jong iets leren over geld? Bijvoorbeeld dat je moet betalen en sparen voor spullen? Dit kan door hem of haar te laten oefenen met zakgeld. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Voor de rubriek ‘Zakgeldverhalen’ spreken wij met kinderen tussen de 6 en 14 jaar over zakgeld.