X

Partners

Sam&werkingspartners

Sam& is een samenwerkingsverband van vier Sam&werkingspartners. Samen bieden wij één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

 

Leergeld Nederland

Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Bezoek de website

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren wordt de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde attributen zoals voetbalkleding of dansschoenen vergoed.

Bezoek de website

Stichting Jarige Job

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

Bezoek de website

Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp is er voor álle kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien in Nederland. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Want elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, en passende goede kleren. Eindelijk eens een zorgeloos dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar écht het verschil maken voor de kinderen. Nu en in de toekomst.

Bezoek de website


 

Sam& deelnemers

Naast onze Sam&werkingspartners zijn er nog meer goede doelen en organisaties die zich inzetten voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. In het Sam& portaal is het mogelijk om extra voorzieningen voor kinderen (van particuliere organisaties) op te nemen als aanvulling op het bestaande brede aanbod van onze Sam&werkingspartners. Dit kan op lokaal of landelijk niveau. Deze organisaties noemen we Sam& deelnemers.

 

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes zorgt ervoor dat jarige kinderen uit gezinnen met minder geld tóch hun kinderfeestje kunnen vieren. Net als, en samen met hun vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. De stichting faciliteert deze feestjes voor kinderen uit groep 2 t/m 8, door heel Nederland. Alle feestjes vinden op een professionele kinderfeestlocatie plaats. De activiteit en het eten en drinken zijn inbegrepen: een complete feestmiddag vol plezier! 
Bezoek de website.

Stichting Babyspullen

Dagelijks worden 35 kinderen in Nederland geboren waarbij de ouders niet voldoende middelen hebben om te voorzien in de basisbehoeften van hun kindje: voldoende kleding, een warme deken of kruik. Stichting Babyspullen vindt dat elk kind recht heeft op een goede start. Daarom maken zij babystartpakketten met nieuwe en gebruikte babyspullen. Deze voorziening is aan te vragen via het portaal van Sam& in Haarlem en Tilburg.
Bezoek de website.


 

Sam& supporters

Wij zijn superblij met alle organisaties die Sam& ondersteunen. En dat is hard nodig voor de 315.000 in armoede opgroeiende kinderen. De één geeft ons financiering, de ander netwerk, kennis en expertise. Met hulp van de Sam& supporters kunnen we meer kinderen helpen met een breed pakket aan voorzieningen via één gezamenlijke voordeur: samenvoorallekinderen.nl.

 

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Mede dankzij de steun van het Ministerie van SZW is ons samenwerkingsverband ontwikkeld waardoor ouders en intermediairs in één keer een brede aanvraag kunnen indienen voor alle kinderen in een gezin. Samen vinden we dat ieder kind in een gezin met een laag inkomen maatschappelijk kan meedoen en daarom zijn we ontzettend blij met de steun die wij krijgen!

Bezoek de website

Rabo Foundation

Rabo Foundation is het maatschappelijk fonds van de Rabobank en helpt Sam& met kennis, netwerk en financiering. Dit gebruikt Sam& om ouders met geldzorgen te bereiken en om ouders en kinderen voor te bereiden op een financieel gezondere toekomst. Met de steun van Rabo Foundation zetten we een stapje in de goede richting.

Lees meer over onze samenwerking