X

Over ons

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Sam& voor alle kinderen springt bij voor de kinderen. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

 

Wat is Sam& voor alle kinderen?

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden wij één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

 

Voor wie is Sam& er?

Sam& is er voor alle 315.000* kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen. Ouders met weinig geld kunnen bij ons terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

 

Wie kan een aanvraag doen?

  • Ouders met een uitkering, bijvoorbeeld bijstand, WIA of WW
  • Werkende ouders met een laag inkomen
  • ZZP-ers met weinig werk of inkomen
  • Ouders met schulden
  • Intermediairs bijvoorbeeld leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdhulpverlener, huisartsen.


Onze werkwijze

Na het indienen komt de aanvraag bij de juiste organisatie terecht
Het doel van ons samenwerkingsverband is om meer kinderen te kunnen bereiken met een breder pakket aan voorzieningen. Onze website kun je zien als een gezamenlijke voordeur. Zodra je als ouder of intermediair een aanvraag via onze website indient, dan wordt de aanvraag achter de schermen opgeknipt en gaat ieder stukje van de aanvraag naar de juiste partner. Het voordeel voor de aanvrager is dat hij/zij niet op meerdere plekken een aanvraag hoeft in te dienen en beter kan zien welke mogelijkheden er zijn in de betreffende woonplaats.

 

De samenwerking tussen de vier organisaties
Naast het samenwerken via één voordeur heeft iedere organisatie ook een eigen werkwijze. De verschillende werkwijzen worden erkend door alle Sam&werkingspartners, en daarmee erkennen we elkaar als intermediair. Dat zorgt ervoor dat er aanvragen voor elkaar en met elkaar worden afgehandeld.
Verder zijn de vier organisaties zeer betrokken en wordt er samengewerkt met o.a. werkgroepen, wordt er door het bestuur een gezamenlijke lobby bij de Tweede Kamerleden gedaan en worden de krachten gebundeld daar waar dat mogelijk is, bijvoorbeeld bij campagnes.

* Bron SCP 'Armoede in kaart 2019'