X

Hulp voor gezinnen met weinig geld

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan extra geld of voorzieningen voor je kind. Of aan iemand die jou kan helpen met geld om te gaan. Er zijn veel organisaties die ouders kunnen helpen. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 

Sam& helpt kinderen

Misschien kun jij de schoolspullen van je kind niet betalen. Of heb je te weinig geld voor sport, verjaardagen, uitjes, muziek-, zwem- of dansles? Neem dan contact op met Sam&: wij helpen jouw kind graag.

Toeslagen en steun

Als ouder met weinig geld heb je mogelijk recht op toeslagen. Ook als je werkt. Zoals huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderbijslag. Wil je weten waar je recht op hebt?

Bijzondere Bijstand

Heb je onverwacht hoge kosten? Bijvoorbeeld voor een babyuitzet? Of omdat je iemand moet inschakelen voor het regelen van je geldzaken? Dan heb je misschien recht op bijzondere bijstand. Vraag dit na bij de gemeente waar je woont.

 

 

Financieel fit worden

Geldfit helpt jou om financieel fit te worden. Doe de anonieme test en ontvang een persoonlijk advies. De eerste stap helpt je verder, al 600.000 mensen gingen je voor!

Krijg hulp van vrijwilligers

Even geen zicht op je geldzaken? Vrijwilligers kunnen helpen. Bijvoorbeeld met de stapels post, moeilijke brieven en het maken van een overzicht van je inkomsten en uitgaven.

Huishoudboekje

Hoeveel geld geef je uit? En aan wat geef je geld uit? Dat kun je makkelijk bijhouden in een huishoudboekje. Het Nibud legt je uit hoe je dat bijvoorbeeld met excel kunt doen. 

 

 

Financiële vraag?

Ja graag! Zit jij met een vraag over belasting, wonen, schulden of een andere financiële situatie? De gidsen van Kandoor zijn deskundig en onafhankelijk, en denken gratis met je mee.

 

 

 

Online hulp bij geldzaken

Heb je elke maand geld tekort? En wil je advies over hoe je beter kunt omgaan met geld? Dat kan met het Persoonlijk Budgetadvies: een online programma van het Nibud. Het is gratis en je krijgt handige geldtips.

Kom uit de schulden

Heb je kleine schulden? Zorg dat ze niet groter worden. Maak een plan om je schuld af te lossen. Hier bestaat een gratis online programma voor: ‘Zelf je schulden regelen’.