X

Voor scholen

Ben je werkzaam in het onderwijs? Ook jij kunt helpen!

Verspreid posters en kaartjes

Wat zou het fijn zijn als alle ouders met minder geld zouden weten dat er mogelijkheden zijn om hulp te krijgen. Kom jij in contact met (werkende) ouders met geldzorgen? Verwijs door naar Sam& voor alle kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een poster ophangen of een ansichtkaartje meegeven aan ouders. 
Vraag hier gratis kaartjes en posters aan.

 

Word intermediair

Als intermediair fungeer je als spil tussen de ouder(s)/verzorger(s) en samenwerkingspartners van Sam&. Via onze website kun je als intermediair een aanvraag indienen voor een breed pakket aan voorzieningen. Lees het verhaal van leerkracht Nicole.
Klik hier als je intermediair wil worden.


Organiseer een Kinderhulp Heldenrun - de Scholeneditie

Alle helden verzamelen! Een mooie, leuke, sportieve en spannende manier om in actie te komen voor kinderen in armoede: de Kinderhulp Heldenrun Scholeneditie! Organiseer op school een heldhaftige sponsorloop vol spannende obstakels, en laat leraren een leuke rol vervullen als ‘schurk’ op de route. Deelnemers laten zich sponsoren door familie, buren en vrienden en lopen – verkleed als superheld of met een superheldenmasker – de Heldenrun. Want samen zijn we supersterk tegen kinderarmoede! Kinderhulp ontzorgt met een complete toolkit voor scholen: een (gast)les op niveau, een draaiboek boordevol tips & tricks, een sponsorformulier, flyers en andere benodigdheden. Wil jij je school aanmelden om in het nieuwe schooljaar een Heldenrun te organiseren? Of wil je graag wat extra informatie ontvangen? Stuur dan een mailtje naar heldenrun@kinderhulp.nl. Dan nemen zij vrijblijvend contact met je op.

 

Geldlessen op school

Op geldlessen.nl lees je alles over effectieve financiële educatie in de klas, en vind je een overzicht van lesprogramma’s en materialen over omgaan met geld. In de zoekmachine van geldlessen vind je lesmaterialen van diverse organisaties. Van gastlessen tot lespakketten, van digilessen tot theatervoorstellingen.
Ga naar geldlessen.nl.

 

Handreiking voor scholen: omgaan met armoede

Kinderen die opgroeien in armoede nemen dat probleem ook mee naar school. Daar kan de leerkracht bijdragen aan oplossingen: signaleer het en verwijs kinderen en ouders door naar hulpverlening. De ministeries van SZW en OCW hebben hiervoor de handreiking laten opstellen.
De handreiking vind je hier.

 

Open een Kinderzwerfboek Station

Ieder kind leert lezen en schrijven op school. Maar het is ook superbelangrijk dat kinderen thuis boeken kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt dat die kinderen een beter toekomstperspectief hebben. Kinderzwerfboek heeft als doel om zoveel mogelijk kinderboeken te laten zwerven door heel Nederland. Dan kan ieder kind thuis en in zijn vrije tijd lezen. Ook jouw school kan meedoen met Kinderzwerfboek!
Lees verder over het openen van een station op jouw school. 

 

Spreekbeurten

Heeft jouw leerling geen inspiratie voor zijn of haar spreekbeurt? Onze Sam&werkingspartners helpen daar graag bij!

 

Spreekbeurt
Jeugdfonds Sport & Cultuur

Met het spreekbeurtpakket van onze samenwerkingspartner Jeugdfonds Sport & Cultuur, hebben kinderen alles wat ze nodig hebben om een spreekbeurt te houden. 

 

Spreekbeurt
Jarige Job

Met het spreekbeurtpakket van Jarige Job kunnen de leerlingen aandacht vragen in de klas voor alle kids in Nederland die niet hun verjaardag kunnen vieren. 

 

 

Leerkracht Nicole: “Het is belangrijk dat kinderen mee kunnen doen.”

Nicole (57) geeft al 37 jaar les aan kinderen in groep 1 en 2. Ze heeft op scholen over de hele wereld gewerkt en geeft nu les op een lokale basisschool in Maasland. Hier ziet ze soms kinderen die thuis geldproblemen hebben. Nicole: “Het is belangrijk om snel te helpen.”
> Lees het hele verhaal.