X

Grip op Geld

Wist je dat één op de vijf Nederlanders geldzorgen heeft? Een groot deel van deze mensen heeft kinderen jonger dan 21 jaar. Opvoeden met geldzorgen is soms best lastig. Hoe pak je het aan? Op deze website geven we je handige tips. Bijvoorbeeld over de hulp die beschikbaar is voor gezinnen met weinig geld. Of over hoe je kinderen met geld leert omgaan. Ook lees je hier hoe andere ouders het doen met weinig geld. Laat ons je helpen: je staat er niet alleen voor.

 

Zakgeldverhalen

Hoe kun je je kind al jong iets leren over geld? Bijvoorbeeld dat je moet betalen en sparen voor spullen? Dit kan door hem of haar te laten oefenen met zakgeld. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Voor de rubriek ‘Zakgeldverhalen’ spreken wij met kinderen tussen de 6 en 14 jaar over zakgeld. Krijgen zij zakgeld? Vinden ze dat ze veel zakgeld krijgen? En wat doen ze eigenlijk met hun geld?

Tips voor in én rondom het huis

Het lijkt misschien lastig om met weinig geld leuke dingen te doen met de kinderen. Maar niets is minder waar. Hier vind je verschillende tips voor de leukste activiteiten in én rondom het huis. 

Spelen én leren over geld

Lekker gamen of youtuben en met geld leren omgaan? Dan kan! Er zijn genoeg leuke (online) spellen én YouTube-video’s waarmee jouw kind veilig leert omgaan met geld. Ook is er een app waarmee jonge kinderen leren internetbankieren. Dat is fijn: want jong geleerd, is oud gedaan.

 

Zo start je met zakgeld

Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen. Geef je kind zakgeld als het lukt. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? In de Zakgeldgids vind je als ouder handige tips.

 


 

Persoonlijke verhalen

Lees hier de persoonlijke verhalen van onder meer ouders, hulpverleners en leerkrachten

 


 

Welke hulp is er eigenlijk?

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan extra geld voor je kind. Of aan iemand die jou kan helpen met geld om te gaan. We hebben een overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Grip op geld voor ouders

Wil jij als ouder beter leren omgaan met geld? Dat kan. Er zijn verschillende websites en apps die jou daarbij kunnen helpen. Zo krijg je snel weer overzicht in je geldzaken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 


 

Wat verandert er als je (kind) 18 wordt?

18 zijn betekent dat je het ineens allemaal zelf moet kunnen. Ook met geld. Hier vind je waar je aan moet denken als je (kind) 18 wordt.