X

Grip op Geld

Wist je dat één op de vijf Nederlanders geldzorgen heeft? Een groot deel van deze mensen heeft kinderen jonger dan 21 jaar. Opvoeden met geldzorgen is soms best lastig. Hoe pak je het aan? Op deze website geven we je handige tips. Bijvoorbeeld over de hulp die beschikbaar is voor gezinnen met weinig geld. Of over hoe je kinderen met geld leert omgaan. Ook lees je hier hoe andere ouders het doen met weinig geld. Laat ons je helpen: je staat er niet alleen voor.

 

Zo ga je het gesprek aan over mogelijke geldproblemen

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in een gezin waar de ouders geldproblemen hebben. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om te kunnen sporten, een fiets te hebben of naar een verjaardagsfeestje te gaan. Jij kunt deze kinderen en hun ouders al helpen door erover te praten. Maar hoe doe je dit? We geven je graag tips over hoe je dit aan kunt pakken.

 

 

Zo start je met zakgeld

Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen. Geef je kind zakgeld als het lukt. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? In de Zakgeldgids vind je als ouder handige tips.

Zakgeldverhalen

Hoe kun je je kind al jong iets leren over geld? Dit kan door hem of haar te laten oefenen met zakgeld. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Voor de rubriek ‘Zakgeldverhalen’ spreken wij met kinderen tussen de 6 en 14 jaar over zakgeld. 

 

 

Spelen én leren over geld

Lekker gamen of youtuben en met geld leren omgaan? Dan kan! Er zijn genoeg leuke (online) spellen én YouTube-video’s waarmee jouw kind veilig leert omgaan met geld. Ook is er een app waarmee jonge kinderen leren internetbankieren. Dat is fijn: want jong geleerd, is oud gedaan.

Tips voor in én rondom het huis

Het lijkt misschien lastig om met weinig geld leuke dingen te doen met de kinderen. Maar niets is minder waar. Hier vind je verschillende tips voor de leukste activiteiten in én rondom het huis. 

 

 

Persoonlijke verhalen

Lees hier de persoonlijke verhalen van onder meer ouders, hulpverleners en leerkrachten

 

 

Welke hulp is er eigenlijk?

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. We hebben een overzicht gemaakt van beschikbare hulp en tools.

Grip op geld voor ouders

Wil jij als ouder beter leren omgaan met geld? Dat kan. Er zijn verschillende websites en apps die jou daarbij kunnen helpen. Zo krijg je snel weer overzicht in je geldzaken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 

 

 

Wat verandert er als je (kind) 18 wordt?

18 zijn betekent dat je het ineens allemaal zelf moet kunnen. Ook met geld. Hier vind je waar je aan moet denken als je (kind) 18 wordt.