X

Spelen en leren over geld

Lekker gamen of youtuben en met geld leren omgaan? Dat kan! Er zijn genoeg leuke (online) spellen én YouTube-video’s waarmee jouw kind veilig leert omgaan met geld. Ook is er een app waarmee jonge kinderen leren internetbankieren. Wij hebben handige tips voor je op een rij gezet.

 

PinPin App

PinPin is een gratis spel voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De app heeft ook een zakgeldhulp voor ouders. Je leert samen spelenderwijs en veilig omgaan met geld. Iedereen kan het spelen, want het is niet gekoppeld aan een bankrekening.

HackShield Future Cyber Heroes

Strijd met Sanne en André tegen cybercriminaliteit! Een spannend spel waar je kinderen leren over de gevaren van internet en wat ze hier tegen kunnen doen. Je kunt niet alleen elke keer een stap verder komen, maar ook winnen van andere spelers uit heel Nederland!

 


 

Happen naar geld

Happen naar geld: wie wil dat nu niet? Met het gratis computerspel Happer van Gynzy Kids leert jouw kind rekenen met verschillende munten, zoals 1 euro en 50 cent. Let wel op dat je niet gepakt wordt door de haai.

Digitaal spaarvarken!

Lekker oefenen met digitaal geld in de gratis Otly! app. Hier kun je als ouder (zak)geld overmaken via het internet en bijhouden wat je kind uitgeeft. Let op: je stort geen echt geld. Dus heeft je kind geld gespaard in de app, dan moet je dat als ouder nog wel in het echt apart houden.