X

Voor lokale Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur

Samen slaan we de handen ineen om meer kinderen in armoede met een breed aanbod aan voorzieningen te bereiken. Hier vind je meer informatie over lokaal samenwerken, hoe je kunt aansluiten en meer input die je (lokaal) kunt gebruiken. 

 

Wat is actief aansluiten?

Alle ouders en intermediairs in Nederland kunnen een aanvraag indien via www.samenvoorallekinderen.nl. Achter de schermen komt de aanvraag bij de desbetreffende organisatie(s) terecht. Er is een verschil tussen actief en passief aansluiten. Actief aansluiten houdt in dat het lokale aanbod (de voorzieningen) gedetailleerd uitgewerkt is. Zo kan het aanbod zichtbaar gemaakt worden. Alle namen van scholen, sportclubs, e.d. zijn voor ouders en intermediairs te selecteren. Dit maakt het voor de aanvrager makkelijker én het betekent ook dat de je als organisatie alleen die aanvragen binnenkrijgt van voorzieningen die je ook daadwerkelijk afhandelt.

Bij een actieve aansluiting kun je ervoor kiezen om de aanvragen direct in je eigen systeem te ontvangen of per mail. Al deze mogelijkheden worden besproken tijdens een aansluitsessie. 

 

Wat is passief aansluiten?

In heel Nederland is het mogelijk om een aanvraag in te dienen. Bij een passieve aansluiting betreft het een generieke aanvraag. Ouders en intermediairs zien dan geen drop-down menu met de mogelijkheden. De lokale organisaties ontvangen de aanvragen per mail. Het doen van een aanvraag via www.samenvoorallekinderen.nl is voor alle postcodes beschikbaar. 

 

Ja, ik heb interesse in actief aansluiten. Wat nu? 

 

Hoe verloopt een aanvraag (ouder / intermediair) via Sam&?

Wil je weten hoe dit voor alle voorzieningen bij de verschillende fondsen/stichtingen verloopt, kijk dan naar deze documenten:

 

Communicatie materialen

Goede communicatie is cruciaal om de samenwerking tot een succes te maken. Er zijn al veel communicatie materialen beschikbaar: om te downloaden of ter inspiratie. 

 

Samenwerking met gemeenten 

Wellicht een open deur, maar een goede samenwerking met de gemeente is essentieel om samen meer kinderen te bereiken die in armoede opgroeien. Maar hoe ga je gezamenlijk het gesprek aan met gemeenten? Deze linkjes kunnen je daarbij helpen. 

 

 

Sam&werken in Friesland

Lokaal samenwerken om meer kinderen te bereiken. Hoe gaat dat in z’n werk en op welke manier draagt Sam& voor alle kinderen daaraan bij? We spreken de coördinatoren van Leergeld Leeuwarden en Jeugdfonds Sport & Cultuur Friesland, Paula van der Veer en Rainer de Groot. 

 

Lees verder

Op de plekken met een rood pinnetje is er sprake van een actieve aansluiting