Sam& voor een land zonder kinderarmoede

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op onderstaande knoppen om alle kinderen mee te laten doen. 

 

 


 

70% van de Nederlanders is blind voor kinderarmoede in eigen land

Kinderarmoede komt vaker voor dan veel mensen denken. Zo schat 70 procent van de Nederlanders het aantal kinderen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft te laag in of geeft aan geen idee te hebben van de omvang van kinderarmoede. Dit blijkt uit onderzoek van Panel Wizard onder 2.182 Nederlanders in opdracht van Samen voor alle Kinderen (Sam&). Lees hier meer.

Vervoer naar de voetbalwedstrijden

Rashid (12 jaar) zit in het voetbalteam van Pauls zoon. Hij vindt voetbal erg leuk. Maar Rashid komt vaak niet opdagen. Paul sprak met zijn vader, het vervoer blijkt lastig voor hen te betalen. Nu halen de ouders uit het team Rashid én zijn vader om beurten op, zodat hij gewoon kan voetballen. 

Gezien en gehoord worden

Desirée komt uit een schuldensituatie en heeft een bijstandsuitkering. Ze werkt er heel hard aan de situatie te verbeteren en dat kost tijd. Daarom is ze blij met de voorzieningen die de Sam& organisaties bieden als het even niet gaat. Zo kan ze haar dochter Romy (10) toch mee laten doen aan dingen die belangrijk zijn voor een kind. “Als ik mijn verhaal vertel, help ik daar misschien een ander mee.” Lees verder