X

Minder inkomen door economische crisis

Het valt niet mee afgelopen periode met de coronacrisis. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat 34% van de Nederlanders de komende tijd moeilijk rond komt. Met name jongeren, zelfstandigen en flexwerkers ervaren minder inkomen. Als je in deze situatie terecht komt is het belangrijk om hulp te vragen. Ook als je kind(eren) hebt. Juist nu is het belangrijk dat zij mee kunnen doen. Dat ze een laptop hebben voor thuisonderwijs en kunnen lezen en spelen. Thuis een verjaardag kunnen vieren. Maar ook straks,  als het hopelijk weer mag, naar sport-, dans,- of zwemles kunnen gaan. 

Buiten de enorme gevolgen op het gebied van gezondheid brengt COVID-19 dus ook een hoop stress en financiële problemen met zich mee. Het Nibud heeft een overzichtelijk stappenplan om je op weg te helpen in deze lastige tijd. Nieuwsgierig naar alle feiten rondom geldzaken en de coronacrisis? Bekijk dan de factsheet van het Nibud.

 

Heb ook jij moeite met rondkomen?

Onthoud dan goed: je bent niet alleen! Dit kan iedereen overkomen. We snappen het heel goed als je nu even geen geld hebt om dingen voor je kind te betalen. Daarom kan je via Sam& een aanvraag doen voor school, sport, cultuur, verjaardag of andere zaken. Zo kunnen kinderen zich blijven ontwikkelen en meedoen, ook als het (tijdelijk) financieel wat minder gaat.

 

Ben of ken jij iemand die, door de crisis, weinig geld heeft? Dan kan je via onderstaande knoppen als ouder of hulpverlener (bijvoorbeeld een bewindvoerder, maatschappelijk werker of lid van een wijkteam) een aanvraag doen.Intermediairs

Klik hier