X

Hulp voor gezinnen met weinig geld

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan extra geld of voorzieningen voor je kind. Of aan iemand die jou kan helpen met geld om te gaan. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 

Toeslagen en steun

In Nederland zijn er verschillende toeslagen voor gezinnen met weinig geld. Ook in jouw gemeente. Je kunt ook recht hebben op toeslag als je werkt. Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag of kinderbijslag. Wil je weten waar je recht op hebt?

Doe de test

Bijzondere Bijstand

Heb je onverwacht hoge kosten? Bijvoorbeeld voor een babyuitzet? Of omdat je iemand moet inschakelen voor het regelen van je geldzaken? Dan heb je misschien recht op bijzondere bijstand. Vraag dit na bij de gemeente waar je woont.

Informatie over bijzondere bijstand


 

Ondernemen en de coronacrisis

Ben je ondernemer en heeft de coronacrisis gevolgen voor jouw omzet? Dan heb je misschien recht op extra geld omdat je minder inkomsten hebt. De ‘Bijzondere bijstand zelfstandigen 2.0’ is (voorlopig) tot 1 oktober beschikbaar.

 

Bekijk hier de hulp voor ondernemers


 

Krijg hulp van vrijwilligers

Heb je even geen overzicht in je geldzaken? Dan kan een vrijwilliger je helpen. Bijvoorbeeld met de stapels post, moeilijke brieven en het maken van een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Bij grote geldzorgen kun je schuldhulpverlening aanvragen.

Ontdek hier hulp bij geldzorgen

Sam& helpt kinderen

Misschien kun jij de schoolspullen van je kind niet betalen. Of heb je te weinig geld voor sport, verjaardagen, uitjes, muziek-, zwem- of dansles? Neem dan contact op met Sam&: wij helpen jouw kind graag.

Doe hier een aanvraag. 


 

Online hulp bij geldzaken

Heb je elke maand geld tekort? En wil je advies over hoe je beter kunt omgaan met geld? Dat kan met het Persoonlijk Budgetadvies: een online programma van het Nibud. Het is gratis en je krijgt handige geldtips.

 

Ga naar Persoonlijk Budgetadvies

Kom uit de schulden

Heb je kleine schulden? Zorg dat ze niet groter worden. Maak zelf een plan om je schuld af te lossen. Hier bestaat een gratis online programma voor: ‘Zelf je schulden regelen’. Vertel de schuldeisers dat je bezig bent met een plan om te betalen.

 

Ga naar zelfjeschuldenregelen.nl


 

Hulp vanuit de gemeente

Je staat er niet alleen voor

Wist je dat veel gemeenten een eigen hulpprogramma hebben voor geldzaken? Neem dus contact op met de gemeente waar je woont. Wie weet is er extra hulp voor jou beschikbaar.