X

Hulp voor gezinnen met weinig geld

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan extra geld of voorzieningen voor je kind. Of aan iemand die jou kan helpen met geld om te gaan. Er zijn veel organisaties die ouders kunnen helpen. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden.

 

Sam& voor alle kinderen

Op onze website kunnen ouders met weinig geld een aanvraag doen zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Financieel fit worden

De eerste stap helpt je verder! Doe anoniem de test van Geldfit en kom erachter wat je kunt doen en welke hulp er voor jou beschikbaar is. Geldfit is ook gratis telefonisch bereikbaar via 0800-8115

 

 

 

Financiële vraag?

Ja graag! Zit jij met een vraag over belasting, wonen, schulden of een andere financiële situatie? De gidsen van Kandoor zijn deskundig en onafhankelijk, en denken gratis met je mee.

 

 

 

Huishoudboekje

Hoeveel geld geef je uit? En aan wat geef je geld uit? Dat kun je makkelijk bijhouden in een huishoudboekje. Het Nibud legt je uit hoe je dat bijvoorbeeld met excel kunt doen. 

Bijzondere Bijstand

Heb je onverwacht hoge kosten? Bijvoorbeeld voor een babyuitzet? Of omdat je iemand moet inschakelen voor het regelen van je geldzaken? Dan heb je misschien recht op bijzondere bijstand. Vraag dit na bij de gemeente waar je woont.