X

7 x gratis herfstactiviteiten met de kinderen

Herfst! Het seizoen dat draait om veel gezelligheid binnen én op avontuur gaan buiten in de natuur. Het bos ligt namelijk vol met bijzondere herfstschatten zoals kastanjes, eikeltjes en natuurlijk bladeren in allemaal mooie herfstkleuren. Ben je geen liefhebber van het herfstweer? De herfst is ook helemaal geschikt voor leuke activiteiten thuis. We zetten aantal gratis herfsttips voor je op een rij.

 

1. Avonturier in de natuur

Ieder najaar ligt de grond in het bos weer vol met mooie herfstschatten, zoals dennenappels, kastanjes, bladeren en eikeltjes. Een wandeling door het bos zal dan ook altijd een grote beleving zijn. En wil je deze wandeling nog leuker maken? Neem een bingokaart mee waarop diverse herfstschatten staan en laat de kinderen proberen alle bingovakken af te kruisen. En vergeet natuurlijk niet om een tasje mee te nemen waar alle vondsten in bewaard kunnen worden. Want van al het moois kun je heel veel leuks knutselen. Dit lees je hieronder.


2. Organiseer een herfst knutselmiddag

Van alle herfstschatten die de kinderen mee hebben genomen uit het bos is heel veel leuks te maken. Op internet staat heel veel inspiratie om aan de slag te gaan. Herfstdieren en poppetjes maken van kastanjes? Bekijk hier veel leuke voorbeelden. Maak egeltjes van dennenappels of tover glazen potjes om tot prachtige waxinelichthouders met behulp van herfstbladeren. En zijn jullie nog niet klaar met knutselen? Er is nog veel meer moois te maken met herfstbladeren. Klik hier voor inspiratie. Veel knutselplezier!

 

3. Maak zelf een knusse thuisbioscoop

Deze activiteit is perfect voor op een regenachtige herfstmiddag. Tover de huiskamer om tot een knusse thuisbioscoop. Leg een aantal matrassen voor de bank en leg er zoveel mogelijk dekens en kussens op (knuffels mogen natuurlijk ook niet ontbreken). Als het lukt is een tent bouwen natuurlijk al helemaal geweldig. Dim de lichten en start de film. Veel kijkplezier! Wil je de avond helemaal compleet maken? Maak er dan een slaapfeestje van met het hele gezin in de woonkamer. 

 

4. Ga op stap tijdens ‘Tour de Loer’

Een heel leuk gezinsuitje deze herfst is ‘Tour de Loer’. Een feestelijke route langs verrassende pop-up shops midden in Rotterdam, georganiseerd door Stichting Jarige Job. Bij iedere stop beleef je iets bijzonders: geniet van kleurrijke kunst, maak de leukste en gekste foto’s, ga zelf het podium op, speel diverse games en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit. Kortom: een grote beleving voor jou en de kinderen! Je kunt meedoen met Tour de Loer van 15 oktober t/m 6 november.


5. Tijd voor spelletjes!

Chocolademelk en slagroom in huis? Super, want dat past perfect bij een gezellige spelletjesmiddag. Nodig nog een extra vriendje of vriendinnetje uit en trek alle spelletjes uit de kast. Laat de spelletjes marathon beginnen. En onthoud, meedoen is belangrijker dan winnen. 😉


6. Breng een bezoek aan de bieb

Een hartstikke leuk uitje waar je misschien niet snel aan denkt: de plaatselijke bibliotheek bezoeken. In veel bibliotheken organiseren ze activiteiten voor kinderen zoals knutsel- of voorleesmiddagen. Echt heel leuk, het kost niets en je kind leert er ook nog iets van. En is jouw kind nog geen lid? Tot en met 18 jaar is dit kosteloos en is het mogelijk om gratis boeken te lenen voor thuis. Gezellig toch? Met een kop thee op de bank samen een boekje lezen!


7. Griezelen tijdens Halloween

Maak samen met je kind een eigen Halloween kostuum. Klinkt misschien moeilijk, maar dat is het niet! Gebruik een oud laken, knip twee gaten en je hebt een grappig spookkostuum. Of knip het laken in lange repen en verkleed je kind als mummie. Dit zal voor veel plezier zorgen thuis. Zin in nog een extra verrassing voor de kids? Maak zelf soep met griezelballetjes. Draai gehaktballetjes en bak ze hierna. Steek er hierna een aantal ongekookte spaghettislierten doorheen en wanneer je ze meekookt in de soep ontstaan er spinnen in de soep! 🕷 Tip, zeg hier niets over van tevoren!

 

Publicatiedatum: 12 oktober, 2022