X

Gratis uitjes voor een onvergetelijke meivakantie met kinderen

De meivakantie staat voor de deur. Een heerlijke periode om tijd door te brengen met je kids. En een leuke tijd hebben met elkaar hoeft helemaal niet veel geld te kosten. Er zijn namelijk heel veel leuke, gratis activiteiten en uitjes waar je samen van kunt genieten. We geven je graag een aantal tips om de meivakantie te vullen met avontuur en plezier!  

 

Bouw je eigen hut

In de meivakantie organiseert Staatsbosbeheer in verschillende natuurgebieden in Nederland gratis activiteiten. Een van die activiteiten is het bouwen van je eigen vlot of hut. Een spannend avontuur waarbij kinderen leren hoe ze met natuurlijke materialen zelf een vlot of hut kunnen maken. Hiervoor ga je bijvoorbeeld naar speelpolder de Tiendtuin in Ouderkerk aan de IJssel. Meer informatie vind je hier en vergeet niet op zoek te gaan naar meer gratis activiteiten op de website van Staatsbosbeheer.

 

Een actief potje Ganzenbord

Iedereen is bekend met Ganzenbord. Maar waarom maken we dit spel niet wat actiever met een aantal sportieve en creatieve opdrachten?! Kidsproof heeft een hele leuke en meer actieve variant gemaakt. Op hun website vind je het spelbord wat je kunt downloaden of kunt printen. Hier vind je ook de opdrachtlijst. En heb je inspiratie? Verzin zelf een aantal leuke opdrachten en laat de kinderen ook meedenken. Veel speelplezier!

 

Ga dieren spotten in Avonturia

Avonturia is een hele grote dierenwinkel in Den Haag waar veel dieren te zien zijn, van konijnen en cavia's tot vogels, reptielen en vissen. Papegaaien, reuze konijnen, gerbils, flamingo’s, schildpadden, heel veel vissen. Je kijkt je ogen uit! Kinderen kunnen genieten van het kijken naar en leren over verschillende dieren, wat zowel leuk als heel leerzaam is. Voor 1 euro per kind kun je ook een leuke speertocht doen door de grote winkel en speur je door alle werelden van Avonturia.

 

Lammetjes aaien

Bij de lente horen lammentjes! In de meivakantie zijn er bij verschillende boerderijen in het hele land Lammetjesdagen, waar je lammetjes kunt bewonderen en aaien. Jouw kinderen kunnen de lieve lammetjes knuffelen, zien hoe ze gevoed worden en zelfs helpen bij de verzorging. De eerstvolgende Lammetjesdag voor het publiek staat gepland op 8 mei bij de schaapskooi in Orvelte. Maar kijk gerust rond of er ook bij jou in de buurt een Lammetjesdag wordt georganiseerd!


(Tekst loopt door onder afbeelding.)

Doe een speurtocht door het bos

Een speurtocht door het bos is altijd een avontuur. Maak zelf een speurtocht met vragen en opdrachten of download een kant-en-klare speurtocht van de website van Staatsbosbeheer. Bij sommige speurtochten krijgen kinderen zelfs een beloning als ze alle vragen goed hebben beantwoord. Dus bekijk snel welke speurtocht bij jou in de beurt te doen is.

 

Vier de vrijheid!

Op 5 mei vieren we onze vrijheid met bevrijdingsfestivals door het hele land! Deze festivals bieden niet alleen plezier voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het Bevrijdingsfestival in Groningen heeft bijvoorbeeld een speciale plek voor kinderen met spelletjes, muziek, schminken en zelfs een goochelshow. En in Den Bosch is er een Familie Vrijheidsplein met leuke activiteiten voor de kleintjes. Nijmegen organiseert zelfs een Kinderbevrijdingsfestival met voorstellingen, muziek en workshops. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Check dan zeker Indebuurt op 5 mei!

 

Picknick in het park

Een picknick in het park is altijd een goed idee. Neem een kleedje, wat lekkere broodjes en snacks mee en geniet van de natuur en de zon. Pak een bal of ander buitenspeelgoed in en de kinderen kunnen zich de hele dag vermaken. Op deze website vind je de mooiste picknickplekken in de natuur.

 

Creatief tijdens een knutselmiddag

Haal de knutselspullen tevoorschijn en organiseer een creatieve knutselmiddag thuis. Geef je kinderen de vrijheid om hun fantasie de vrije loop te laten en laat ze zelf beslissen wat ze willen maken. Van schilderen tot kleien en van knippen en plakken tot het maken van zelfgemaakte sieraden, de mogelijkheden zijn eindeloos! Speur bijvoorbeeld op Pinterest samen de leukste knutselideeën op.

 

Pimp je fiets

Hoe leuk is het om op een zonnige dag de fiets(en) van je kind(eren) te pimpen. Gebruik spullen die je nog in huis hebt zoals ballonnen of lint. Vraag aan vrienden, famillie of buren of zij nog een spuitbus hebben die je mag gebruiken en ga los met versieren. Stap daarna met elkaar op de fiets en laat de hele buurt genieten van de vrolijke creaties. Misschien brengen jullie de buurkinderen nog op leuke ideeën!

 

Jeugdprogramma in de bibliotheek

Breng een bezoek aan de plaatselijke bibliotheek en laat je kinderen kennismaken met de magie van boeken. Laat ze zelf boeken uitzoeken die hen interesseren en organiseer thuis een gezellig voorleesuurtje. Of neem deel aan een van de gratis activiteiten of voorleesmiddagen die de bibliotheek vaak organiseert voor kinderen. Op de website staat vaak vermeld welke activiteiten er worden georganiseerd in de meivakantie.


Met deze tips kunnen jij en je kinderen genieten van een onvergetelijke meivakantie vol plezier, avontuur en gezelligheid samen.