X

Tips voor gratis activiteiten tijdens de feestdagen

December is niet alleen een drukke maar ook een dure maand. Kosten besparen in de kerstvakantie, maar toch leuke activiteiten kunnen doen, is dan wel zo fijn! Wij zetten een aantal gratis tips voor de feestdagen op een rijtje. 

 

1. Een kerststuk maken van vondsten uit het bos en/of strand 

Kleed je lekker warm aan en ga met het gezin naar buiten. Een wandeling in het bos of op het strand is gratis en je knapt er altijd van op. Ga met elkaar op zoek naar mooie takken en bladeren en neem deze mee naar huis. Maak thuis samen een mooie kerstkrans of kersttak. Gebruik de overige vondsten zoals eikeltjes, veren, dennenappels en schelpen als versiering voor de kerstkrans. 

 

2. Kerstknutselen 

Wil je een eigen kerstboom? Ga dan lekker knutselen. Kerstversiering kan best prijzig zijn. Maar zelf kerstversiering maken kan je heel makkelijk met spullen die je gewoon al in huis hebt. Zo kun je van een aantal bewaarde wc-rollen een kerstboom maken. Stapel de rolletjes op elkaar van 6 onderop naar 1 rolletje op de top en kleur de rolletjes in met een groene stift. Maak van kleine papieren balletjes kerstballen en klaar! Of maak een origami ster van een aantal A4 papiertjes of een oude krant. Pinterest staat vol met creatieve en gratis knutselideeën. Zie hier nog meer DIY-ideeën voor kerst. 

 

3. Thuis spelen/spelletjes marathon 

Als het buiten geen weer is om een hut te bouwen, doen we het toch gewoon binnen! Zet de woonkamer op z’n kop en bouw een fort onder de eettafel of bij de bank. Bedenk een parcours met kussens en speel de vloer is lava. Haal een oude puzzel of een spelletje uit de kast of klop aan bij de buren en houd en spelmarathon met elkaar.  

 

4. Bezoek een tuincentrum of kerstmarkt 

Rond de feestdagen toveren tuincentra en kerstmarkten om tot ware kerstshows. Glinsterende kerstverlichting, de mooiste kerstballen, kerstmannen en hoge kerstbomen; er is genoeg te zien. Neem je eigen eten en drinken mee en je hoeft niet eens iets te kopen om in de kerstsfeer te komen. Als je op de fiets kunt gaan is dat ideaal! En anders is er wellicht een groepje buren, vrienden of familieleden die het leuk vinden om mee te gaan. Zo kan je met elkaar meerijden en ook dat scheelt weer voor de portemonnee.  

 

5. Kerstfilm-marathon 

Op tv worden de hele maand december kerstfilms uitgezonden. Ideaal moment om een klassieke filmmarathon te houden met elkaar. Mochten er geen leuke films op tv zijn, kun je ook altijd nog je buren, familie of vrienden lief aankijken voor inloggegevens van bijvoorbeeld Netflix of een andere filmdienst. Gooi een matras op de grond voor de tv, pak er een stapel dekens of je dekbed en een berg kussens bij en kruip gezellig bij elkaar voor extra knusheid.

 

Publicatiedatum: 19 december, 2022