X

Tips voor leuke en gratis uitjes in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is een fijn moment om tijd door te brengen samen met je kinderen. Soms kan het wel een uitdaging zijn om activiteiten te vinden die geen geld kosten. Maar gelukkig zijn er genoeg gratis uitjes voor kinderen in Nederland. In dit blog delen we vijf tips voor gratis uitjes in de voorjaarsvakantie.


Tip 1 - Bezoek een kinderboerderij

Kinderen zijn dol op dieren en een bezoek aan een kinderboerderij is dan ook een leuke en leerzame ervaring. In Nederland barst het van de kinderboerderijen die gratis toegankelijk zijn. Kinderen kunnen kennis maken met verschillende dieren en hierover leren. Bovendien kunnen ze ook vaak deelnemen aan activiteiten, zoals het voeren van de dieren. En volgens mij vinden heel veel ouders dit ook hartstikke leuk!


Tip 2 - Maak een fijne wandeling in de natuur

Een wandeling in de natuur is een geweldige manier om er lekker op uit te gaan met je kids en tegelijkertijd van de frisse lucht te genieten. In Nederland zijn er veel mooie natuurgebieden die gratis toegankelijk zijn. Nationaal Park De Hoge Veluwe is bijvoorbeeld een prachtige en gratis plek om met kinderen te wandelen en te genieten van de natuur. Oude schoenen en broek aan en lekker op avontuur met elkaar!


Tip 3 - Bezoek een nieuwe speeltuin

Kinderen zijn dol op spelen en een bezoek aan een speeltuin is daarom altijd een goed idee. De speeltuinen in de buurt hebben jullie waarschijnlijk al vaak bezocht, dus pak de fiets en ga op zoek naar een speeltuin waar jullie nog niet eerder zijn geweest. En vergeet niet, spelen met nieuwe kindjes is heel goed voor de sociale ontwikkeling van jouw kind. Klimmen, klauteren en schommelen maar!


Tip 4 - Lekker lezen in een bibliotheek

Een bibliotheek is niet alleen een plek om boeken te lenen, maar ook een plek waar kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten. In de voorjaarsvakantie worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Denk aan voorleesmiddagen, knutselactiviteiten en workshops. Naast deze leuke activiteiten is lezen natuurlijk heel erg belangrijk en vooral heel leuk! Duik dus samen in alle kasten en zoek een leuk boek uit. Lenen en mee naar huis nemen kan, maar gezellig samen in de bieb lezen kan natuurlijk ook!


Tip 5 - Ga naar een museum

Veel musea in Nederland bieden gratis toegang voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Dit is een geweldige kans om je kinderen kennis te laten maken met kunst, geschiedenis en wetenschap. Er zijn veel interactieve tentoonstellingen die speciaal gericht zijn op kinderen. Op die manier kunnen ze op een leuke en leerzame manier leren. Zo biedt het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gratis toegang voor kinderen tot en met 3 jaar.


Ken of ben jij iemand die een uitstapje wil maken met kinderen waar thuis onvoldoende geld voor is? Sam& springt bij voor deze kinderen. Hier kun je als ouder een aanvraag indienen.

 

Publicatiedatum: 21 februari, 2023