X

Doneer in natura

Helpen kan ook door goede gebruikte spullen zoals boeken, kinderkleding, een fiets of speelgoed weg te geven aan kinderen die opgroeien in gezinnen waar thuis (te) weinig geld is. Supertof als je op deze manier je steentje bij kunt dragen! Hieronder hebben we aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. 

 

Duik in je boekenkast

Staan er boeken in de boekenkast van je kind(eren) die ze niet meer lezen? Het is zonde om ze maar te laten staan, dus laat ze zwerven! Plak er een zwerfsticker op en leg de boeken ergens neer. Een supermooi initiatief van Kinderzwerfboek. Lees hier hoe het werkt.

(Gebruikt) speelgoed

Ken je dat gevoel dat je huis explodeert van het speelgoed en je kind(eren) er nooit meer naar omkijken? Misschien kun je er andere kinderen blij mee maken. Er zijn veel lokale speelgoedbanken waar je je speelgoed kan brengen. Als je via google zoekt dan vind je er vaak eentje in je buurt. 

Rondom Sinterklaas worden er vaak ook leuke beurzen georganiseerd.  

Goede kinderkleding

Goede tweedehands kinderkleding kun je vaak weggeven aan een kledingbank bij je in de buurt. Soms zijn er ook andere mogelijkheden zoals via de voedselbanken of andere initiatieven. Hier maak je kinderen heel blij mee. En het is ook nog eens lekker duurzaam!

Tweedehands kinderfietsen

Voor kinderen en jongeren is een fiets écht een must om gewoon mee te kunnen doen. Een fiets geeft hen meer sociale mogelijkheden, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om naar een middelbare school te gaan die wat verder weg ligt. Onze partner ANWB heeft hier een prachtige oplossing voor. Dus, heb jij een tweedehands fiets over, kijk dan snel hier

Steun een gezin je buurt

Gezinnen met weinig geld hebben vaak stress en soms behoefte aan ondersteuning bij de opvoeding van de kinderen. Via buurtgezinnen.nl kun je je aanmelden als je een gezin wilt helpen met bijvoorbeeld een huiswerk plek voor het kind.