X

Word vrijwilliger

Tof dat jij je steentje bij wilt dragen! Om alle kinderen mee te kunnen laten doen zijn er in heel het land vrijwilligers actief. Het maakt niet uit of je veel of weinig tijd hebt, jong of 'oud' bent, iedereen kan iets bijdragen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan deze mogelijkheden?

 

 

  • Heb je structureel tijd en wil je direct betrokken zijn bij kinderen in armoede in je eigen buurt? Dat kan door vrijwilliger te worden bij een lokale Leergeldstichting. Het kan daarbij gaan om vrijwilligers die op huisbezoek gaan bij de gezinnen met geldzorgen of om vrijwilligers die de Leergeldstichtingen helpen bij hun fondsenwerving, communicatie of administratie. Kijk hier voor meer informatie.

 

  • Met je collega's of groep vrienden de handen uit de mouwen steken en voor 1 dag(deel) vrijwilliger zijn? Organiseer een teamuitje bij Stichting Jarige Job waarbij je verjaardagsboxen inpakt voor kinderen die anders geen verjaardag kunnen vieren.

 

  • Heb je meer tijd en wil je je structureel inzetten voor het mogelijk maken van verjaardagen? Misschien is de rol van Supercoach of aanpakker in de Van Nelle Fabriek Rotterdam wel iets voor jou. Als je niet in omgeving Rotterdam woont, dan kan je je ook inzetten als ambassadeur.

 

  • Heb je een passie voor sport- en cultuuractiviteiten en heb je wat meer tijd, kijk dan eens welke vrijwillige vacatures bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur momenteel openstaan.

 

  • Je kan ook eenmalig actief zijn in je eigen buurt. Elk jaar worden er collectanten en organisatoren gezocht voor de collecteweek van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Hiermee zet je in voor o.a. een dagje weg, een nieuwe fiets of kleding voor de kinderen!

  • Ook bij Sam& deelnemer Stichting Kinderfeest kunnen ze altijd hulp gebruiken met onder andere het organiseren van kinderfeestjes, activiteiten bedenken voor een onvergetelijke verjaardag, promotiemateriaal verspreiden en nog veel meer.  Kijk hier voor meer informatie.

 

Kan ik iets voor jullie betekenen met mijn expertise?

Heb je (tijdelijk) tijd en wil je deze tijd maatschappelijk invullen vanuit je expertise? Steeds meer mensen vinden het belangrijk om een maatschappelijke footprint te leveren, super! We zoeken altijd vrijwilligers die ons kunnen helpen bij (nieuwe) projecten. Interesse? Neem dan contact met ons op.