X
De eerste editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland groot succes!

Kleine superhelden op de Brink tijdens de Kinderhulp Heldenrun

Publicatiedatum: 22 mei 2022

De eerste editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland groot succes

Op zondag 22 mei was de Brink het strijdtoneel van meer dan 100 superhelden tijdens de eerste editie van de Kinderhulp Heldenrun. De heldhaftigste sponsorloop van Nederland was een groot succes! De deelnemers hebben niet alleen obstakels en schurken overwonnen, maar ook samen een prachtig bedrag van 19.248 euro opgehaald voor kinderen die in Nederland in armoede opgroeien. De cheque werd overhandigd door Kootje - de mascotte van Go Ahead Eagles - aan Nationaal Fonds Kinderhulp.

 

De Heldenrun is een sponsorloop van 1,5 of 4 kilometer, dwars door de binnenstad van Deventer, met start en finish op de Brink. Na een warming-up met DJ Sander en Go Ahead Eagles-speler Justin Bakker klonk het startschot. Onderweg kwamen de deelnemers uitdagende hindernissen en schurken tegen. Zo moesten ze onder andere de stormbaan trotseren, hun weg zien te vinden door een levensgroot spinnenweb en schurken overwinnen met limbodansen.

Toegejuicht door een enthousiast publiek renden de kleine superhelden over de finish. Met de medaille op zak was er tijd voor een heldenfoto én het delen van spannende verhalen. “Ik vond de stormbaan het leukst!” riep Mega Mindy. Een 8-jarig jongetje vond juist het rennen leuk: “Er kwam een schurk aan en ik moest heel hard wegrennen, dat was vet!”

 

Prijzen en leuke activiteiten

Naast het heldhaftige parcours was er nog meer te doen in de binnenstad. Op de Brink konden kinderen glittertattoos maken, op de foto in de ‘superhelden photobooth’ of dansen op de deuntjes van DJ Sander. “Het was een heus superheldenfeestje, met als kers op de taart de prijsuitreiking voor de Beste Outfit en het Best Verklede Duo!” vertelt Anniek Stoker van Kinderhulp enthousiast.

Ook was er een prijs voor de Grootste Geldheld, die ging naar vader Huub en superheld Jim (3 jaar). Zij hebben als heldenduo De Superkarels maar liefst 1.010 euro opgehaald voor Kinderhulp. Vader Huub vertelt: “We vinden het belangrijk dat er hulp is voor kinderen die het minder hebben en daarnaast hebben we ook enorm uitgekeken naar de Heldenrun. De voorpret begon al toen het superheldenmasker en de cape op de mat vielen!”

 

Hulp aan kinderen in armoede

De gehele opbrengst van de Heldenrun gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp is er voor de 300.000 kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Met ook een eigen fiets, een goed paar passende schoenen, nieuwe bril, zwemlessen of een eigen bureautje voor huiswerk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. “En dat is hard nodig”, roept Anniek van Kinderhulp bezorgd. “We krijgen nu ongeveer 100 aanvragen voor kinderen per dag binnen en we zien helaas dat dat een flinke stijging is ten opzichte van twee jaar geleden.”

Een van de deelnemers die armoede van dichtbij meemaakt is moeder Ebru, die meedeed met superheld Mizar (5 jaar). “Ieder kind behoort met zonopkomst met een glimlach wakker te worden! In mijn omgeving heb ik echter genoeg lege broodtrommels gezien, kinderen zonder sokken of met jassen die vier maten te klein zijn.”

 


Publicatiedatum: 24 mei, 2022