X

Samenwerking Jeugdeducatiefonds en Sam& voor alle kinderen

Publicatiedatum: 10 nov 2022

Het Jeugdeducatiefonds en de partners van het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen, bestaande uit Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal fonds Kinderhulp zetten zich allemaal op hun eigen manier in voor hetzelfde doel: kinderen en jongeren die opgroeien in armoede de kans geven om mee te doen in de maatschappij. Recent is er een samenwerking aangegaan tussen Sam& en het Jeugdeducatiefonds.

 

Over de samenwerking

Jeugdeducatiefonds werkt samen met scholen waar een meerderheid aan kinderen opgroeit in een gezin met weinig geld. Door de samenwerking kunnen deze scholen optreden als intermediair en via Sam& een breed pakket aan voorzieningen aanvragen voor kinderen van hun school, zoals een verjaardagsbox, fiets, laptop, uitje of de contributie voor de sportclub. Ook wordt er op lokaal niveau gekeken naar een optimale afstemming tussen alle partijen. Gaby van den Biggelaar, bestuurder Sam& voor alle kinderen: “Alle kinderen moeten kansen krijgen om hun vaardigheden te vergroten en hun talenten te ontwikkelen. Goed om hier voor samen te werken.”

 

Over het Jeugdeducatiefonds

Het Jeugdeducatiefonds levert in samenwerking met basisscholen een bijdrage aan een samenleving waarin alle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken. Scholen met veel kinderen die opgroeien in gezinnen met weinig geld, hebben meer dan andere scholen extra financiering nodig om achterstanden in te halen en de kansen voor deze leerlingen te vergroten. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Hans Spekman, directeur Jeugdeducatiefonds: "Werken aan gelijke ontwikkelingskansen vraagt om samenwerking dus wij zijn heel blij!"

 

Samen bundelen we de krachten om nog meer verschil voor kinderen te maken!

 


Publicatiedatum: 9 november, 2022