X

Samen oplossingen bedenken: de Kids for Kids Challenge

Publicatiedatum: 11 jan 2022

Wanneer er thuis te weinig geld is, kunnen ouders bij Sam& voor alle kinderen terecht zodat ook hun kinderen kunnen sporten, dansen en/of hun verjaardag kunnen vieren. Ook kan Sam& helpen in het voorzien van bijvoorbeeld een fiets of laptop voor school. Nog niet alle ouders weten dat deze hulp er is. Hoe bereiken we deze ouders? Sam& vraagt het de kinderen zelf!  

 

Op zoek naar enthousiaste lesgevers en basisscholen

Wij zijn op zoek naar de beste ideeën voor en door kinderen, want alle kinderen moeten kunnen meedoen! Daarom start Sam& met de Kids for Kids Challenge. Tijdens de challenge worden kinderen van groep 5 tot en met groep 8 van de basisschool uitgedaagd om oplossingen te bedenken op de vraag hoe we zoveel mogelijk mensen bewust maakt van het belang van meedoen en hoe Sam& gezinnen met weinig geld nog beter kan bereiken.

 

Over de Kids for Kids Challenge

Ruim 2.000 kinderen krijgen een gastles waarin ze hun creativiteit en denkkracht inzetten om ideeën te bedenken. Uit alle inzendingen selecteert een vakkundige jury 20 kanshebbers. Heel Nederland kan stemmen op het beste idee en de 10 groepjes met de meeste stemmen én rekening houdend met creativiteit en haalbaarheid gaan door naar de finale. Op zaterdag 11 juni is de grote finaledag waarop de beste ideeën verder worden uitgewerkt. De 3 grote winnaars winnen een uitje met de hele klas!