X

Sam& lanceert landelijke campagne 'Vertel het door'

Publicatiedatum: 17 nov 2021

Nederlanders worden opgeroepen om door te vertellen welke voorzieningen ouders met weinig geld voor hun kinderen kunnen aanvragen, zodat alle kinderen mee kunnen doen.

 

Rotterdam, 17 november 2021 - Sporten, zwem- of muziekles, schoolspullen, een verjaardag vieren of een uitje: het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland. Toch is dit voor 1 op de 12 kinderen in Nederland geen vanzelfsprekendheid, omdat er thuis te weinig geld voor is. Het samenwerkingsverband Sam& voor alle kinderen, bestaande uit Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp, kan er voor zorgen dat zij - net als hun leeftijdgenoten - gewoon kunnen meedoen. Dat is echter nog niet bij alle ouders en kinderen bekend. Onder de noemer ‘Vertel het door’ geeft Sam& daarom vandaag het startsein voor een campagne waarmee zij Nederland oproept om gratis kaartjes en posters aan te vragen en deze te verspreiden in je eigen omgeving. Want iedere ouder met geldzorgen moet weten welke mogelijkheden er zijn om hun kinderen gewoon mee te laten doen.

 

 

Maar liefst één op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Sam& wil er voor zorgen dat ook zij - net als hun leeftijdgenoten - gewoon kunnen meedoen. “Alle kinderen hebben het recht om te sporten, te leren, plezier te maken en hun verjaardag te vieren. Via samenvoorallekinderen.nl krijgen ouders en intermediairs toegang tot organisaties die kunnen helpen als er thuis weinig geld is. Samen met de partners helpen we al veel kinderen, maar nog niet alle ouders zijn bekend met de beschikbare hulp”, vertelt Huib Lloyd, bestuurder Sam& voor alle kinderen en directeur Stichting Jarige Job. “Het sociale netwerk speelt een belangrijke rol voor ouders bij het vinden van deze ondersteuning. Daarom starten we met deze campagne, want iedereen kan helpen!"

 

'Vertel het door'

Dat is óók de boodschap van de video waarin Sam& haar oproep aan Nederland onder de noemer ‘Vertel het door’ uitdraagt. Iedereen wordt opgeroepen om via www.samenvoorallekinderen.nl/vertelhetdoor tussen 17 en 30 november kaartjes en posters aan te vragen en deze te delen in de eigen omgeving. Bijvoorbeeld door ze van deur tot deur te verspreiden in hun straat, op hun werk en op school of door ze neer te leggen in de wachtkamer bij de huisarts of tandarts of op te hangen op het prikbord in de supermarkt.


Publicatiedatum: 17 november, 2021