X

Sam& met VNG roepen we gemeenten op om door te verwijzen naar Samen voor alle kinderen

Publicatiedatum: 06 apr 2021

Samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) roepen we gemeenten op om via TOZO/TONK webpagina’s ouders door te verwijzen naar onze website Samenvoorallekinderen.nl. Voor opgroeiende kinderen en jongeren hebben de coronabeperkingen grote invloed op hun sociale, mentale en fysieke ontwikkeling. Het is fijn dat de scholen weer open kunnen en er ook weer activiteiten als buitensporten en scouting plaatsvinden. Maar voor veel kinderen is dit niet mogelijk vanwege de financiële zorgen die er thuis zijn. 

 

Helaas is het onvermijdelijk dat meer ouders /verzorgers door de coronacrisis in financiële problemen terechtkomen waardoor er geen geld meer is voor de voetbalclub, scouting, dansles of verjaardag vieren. Terwijl deze kinderen, juist nu, het ontzettend hard nodig hebben om te bewegen, sporten, en mee te doen met leeftijdgenoten. Er wordt landelijk maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen om deze kinderen en jongeren perspectief te bieden (met o.a. Deltaplan Jeugd). VNG, gemeenten, het ministerie van SZW en het samenwerkingsverband Sam& vinden het belangrijk om kinderen en jongeren perspectief te bieden.

Hoe kunnen gemeenten een actieve bijdrage leveren?

Gemeenten kunnen via de gemeentelijke communicatiekanalen (website, nieuwsbrief) en de TOZO/TONK webpagina(’s) ouders concrete informatie geven over voorzieningen voor kinderen en jongeren. Op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardagen etc. En ook met een link om meteen een aanvraag te doen voor hun kinderen voor deze voorzieningen via onze website. Dat kunnen ze direct zelf of met hulp van een intermediair zoals leerkracht, schulphulpverlener of medewerker wijkteam, doen. Bij vragen of verzoek voor meer informatie kun je contact opnemen met Annouk van Ommen via communicatie@samenvoorallekinderen.nl 

Input voor gemeenten

Naast ondernemer ook ouder?

Voor ouders die ook ondernemer zijn, kan het voorkomen dat zij door de coronamaatregelen (tijdelijk) minder te besteden hebben. Voor deze ouders is er een mogelijkheid om een aanvulling aan te vragen op de TOZO / TONK. 

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Jeugdfonds Sport & CultuurStichting LeergeldJarige Job en Kinderhulp; organisaties die mogelijk al in uw gemeente actief zijn en die krachten hebben gebundeld in een aanvraagportaal.  

 

Nieuwsbericht VNG


Publicatiedatum: 6 april, 2021