X

Samenwerking Volwassenenfonds Sport & Cultuur en Sam& voor alle kinderen

Publicatiedatum: 21 sep. 2022

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zet zich in voor iedereen van 18 jaar en ouder bij wie er thuis geen geld over is om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles. Zij zorgen ervoor dat het lesgeld en/of de materialen worden betaald. Vanaf halverwege september is het Volwassenenfonds officieel Sam& deelnemer en daar zijn we ontzettend blij mee.

 

Sam& deelnemer, wat houdt dat in?

Momenteel is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur actief in 43 gemeenten door het hele land. Vanaf halverwege september wordt het portaal van Sam& voor alle kinderen zo ingericht, dat de sport- en cultuuraanvragen voor kinderen en jongeren tussen de 18 en 21 jaar oud worden doorgestuurd naar het Volwassenenfonds in de gemeenten waar zij actief zijn. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur regelt vervolgens de voorziening voor deze jongeren.

 

De kracht van samenwerken

Het is mooi om te zien dat we steeds meer samenwerkingen in de vorm van Sam& deelnemers aangaan. We delen een zelfde visie en kunnen er op deze manier gezamenlijk voor zorgen dat meer jongeren kunnen meedoen met sport en cultuur als daar thuis niet genoeg geld voor is.

 

Judith Hermelink, coördinator Sam& voor alle kinderen:
Samen kun je meer bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij dat het Volwassenenfonds Sport & Cultuur nu ook Sam& deelnemer wordt.  Hiermee maken we het aanvragen van Sport & Cultuur voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar in de 43 actieve gemeenten voor ouders eenvoudiger. Daarnaast gaan we deze ouders ook direct attenderen dat ook zij zelf gebruik kunnen maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Sport en cultuur is namelijk net zo belangrijk voor volwassenen als voor kinderen. Een mooie stap!

 

Rita van Driel, voorzitter Volwassenenfonds:

We zijn blij met de samenwerking met Sam&. Jongvolwassenen vallen vaak tussen wal en schip met regelingen. Door gebruik te maken van het portaal van Sam& kunnen we de krachten bundelen en deze jongeren actief houden. 


Publicatiedatum: 20 september, 2022