X

Sam& voor alle kinderen

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Sam& springt bij voor de kinderen. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

 

Samenwerkingsverband

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Ons gezamenlijke doel is om meer kinderen te bereiken met meer voorzieningen. Daarom willen wij ouders bereiken die onze hulp nodig hebben. Van ouders met een (bijstands)uitkering tot werkende ouders met een laag inkomen en van zzp’ers met weinig werk tot ouders met schulden.


Help mee

Wat zou het ontzettend fijn zijn als alle ouders met minder geld zouden weten dat er mogelijkheden zijn om hulp te krijgen. Het mooie is dat jij hieraan kunt bijdragen! Dit kan al door over Sam& te vertellen aan vrienden, familie of bekenden. Ook sturen we je graag kaartjes of posters op die jij in jouw omgeving kunt verspreiden. Benieuwd naar wat je verder kunt doen? Bekijk het snel via onderstaande knop! 

 

Voor professionals

Ben je in je werk betrokken bij kinderen waar thuis te weinig geld is voor zaken die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn? Bijvoorbeeld als leerkracht, medewerker van een wijkteam, of sportcoach in de buurt? Dan kun je als intermediair een aanvraag indienen via onze website.