X

Sam& VriendenLoterij Bingo

Als samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp zetten wij ons onder de noemer Sam& in voor kinderen die opgroeien in armoede. Samen zorgen wij er voor dat kinderen, ondanks de financiële situatie thuis mee kunnen op het gebied van school, sport, cultuur, verjaardag en vrije tijd. Dit doen wij samen met gemeenten, bedrijven, maatschappelijk partners.... en de VriendenLoterij!

 

Elk jaar wijst de VriendenLoterij een goed doel aan dat zij extra ondersteunen. Voor de VriendenLoterij Bingo hebben ze gekozen voor Sam&. Tijdens de campagne die zij voor ons voeren wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede. Hiermee kunnen wij samen het bewustzijn vergroten, het taboe en schaamte rondom kinderarmoede verminderen en meer kinderen bereiken die opgroeien in een gezin waar thuis weinig geld is.

 

 

VriendenLoterij

De VriendenLoterij zet zich in voor mensen die wat hulp kunnen gebruiken om mee te kunnen doen in de samenleving. En voor deelnemers die grote prijzen kunnen winnen.

Dit najaar geven ze extra aandacht aan Sam&. Net als Sam& is ook VriendenLoterij er voor kinderen die opgroeien in een gezin waar weinig geld is. Zij steunen Sam& met minimaal 40% van elk verkocht lot van de VriendenLoterij Bingo.

Een eerlijke kans voor álle kinderen in Nederland. Daar gaan we voor!

Kennisquiz BINGO!

Vanaf 17 oktober start de gloednieuwe kennisquiz BINGO! Onder leiding van VriendenLoterij ambassadeur Jan Versteegh strijden kandidaten elke week om de hoofdprijs van 100.000 euro. 

Ook Martien Meiland deelt uit. Hij verrast elke week winnaars van de VriendenLoterij Bingo thuis met mooie geldprijzen. 

Naast de geweldige geldprijzen is er elke week ruimte voor een mooi portret van mensen die op een of andere manier te maken hebben gehad met kinderarmoede.

Stella: “Armoede kan iedereen overkomen”

Stella had een koophuis, auto, goed salaris en kon 3x per jaar op vakantie. Wanneer ze samen het haar 2 kinderen weggaat bij haar vriend verandert dat allemaal. Ze belandt in de schulden en had er vervolgens een dagtaak aan om de juiste instanties en potjes voor haar kinderen te vinden. Lees haar verhaal.

Meilandjes bij RTL Boulevard

In Boulevard hebben de Meilandjes bekend gemaakt dat ze zich gaan inzetten voor de VriendenLoterij Bingo en Sam&. Maxime en Erica gaan hiervoor op pad om met ervaringsdeskundigen te praten. Kijk het item terug voor onder andere een voorstukje van een van de portretten.

Martien en Erica bij Koffietijd

Op donderdag 8 oktober schoven Martien en Erica Meiland aan bij Koffietijd. Hier hebben ze hun samenwerking met de VriendenLoterij Bingo en Sam& toegelicht. Erica vertelde onder andere over de problematiek en de portretten die ze heeft gemaakt voor de VriendenLoterij. Terugkijken kan hier.

Saïd: "Ik ben ook trots dat ik in armoede ben opgegroeid"

Met de kennis van nu, weet Saïd dat hij in armoede is opgegroeid: ‘Armoede is niet alleen dat je geen dak boven je hoofd hebt, maar ook het gebrek aan keuzes. Ik had als kind niet de keuze om nieuwe kleding te kopen, met vrienden mee te gaan naar het zwembad of lid te worden van een voetbalclub. Officieel was ik vroeger dus arm.’ Lees zijn verhaal.