X

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op onderstaande knoppen. 

 

 

 

Sam& voor alle kinderen is een samenwerking tussen
Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur,
Stichting Jarige Job en Kinderhulp.

Video: Zo doe je een aanvraag

In deze video leggen we uit hoe je als ouder een aanvraag kunt doen.

Een boek voor iedereen!

Alle kinderen verdienen het plezier van een goed boek. Wist je dat boeken voor iedereen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld via een bibliotheek? Duik in deze tips!

Toolkit: Hoe bereik je werkende ouders met geldzorgen?

De bevindingen van het onderzoek 'Altijd op een richeltje lopen' zijn de basis voor een concreet actieprogramma en toolkit. De toolkit geeft gemeenten, professionals en werkgevers concrete handvatten om de uitvoeringspraktijk te verbeteren. 

Moeder Stella: 'Armoede kan iedereen overkomen'

In de jaren voordat Stella in de schulden belandt, wijst niks erop dat het zo mis zou kunnen gaan. ‘Ik had het allemaal: een koophuis, auto, vriend, kinderen, goed salaris, laptop en mobiel. Ik kon drie keer per jaar op vakantie en hoefde nooit na te denken of ik wel of niet naar de kaasboer zou gaan’, legt ze uit. Inmiddels weet Stella dat het tij snel kan keren. Lees haar via onze verhalenpagina.

Sam& voor zelfstandig ondernemers

Je wilt dat je kinderen blijven voetballen, hockeyen of naar scouting blijven gaan, net als leeftijdsgenoten. Helaas kan het voorkomen dat je door de coronamaatregelen (tijdelijk) minder te besteden hebt. Is het momenteel lastig om sportcontributie, een fiets, een verjaardagsbox of een laptop voor school te betalen? Sam& springt bij. Doe direct een aanvraag.