Kindpakket.nl
Kindpakket

Gemeenten

Armoedebeleid is voor iedere gemeente een uitdaging. Sam& wil gemeenten hier graag bij helpen. Samen met gemeenten zetten we ons in voor hetzelfde doel: ervoor zorgen dat alle kinderen gewoon mee kunnen doen. Samen kunnen we dit bereiken!

 

Waarom werken veel gemeenten samen met Sam&?

 1. Door onze werkwijze en presentie in de haarvaten van de samenleving en kunnen we andere kinderen en jongeren te bereiken. Niet alleen de doelgroep die al bekend is bij de gemeente maar ook kinderen en jongeren in de zogenaamde 'onzichtbare armoede'.
 2. Door onze lokale aanwezigheid kunnen we er aan bijdragen dat voorzieningen van de gemeenten makkelijker worden gevonden en beter worden benut.
 3. Sam& heeft expertise in het beoordelen van de inkomenspositie van aanvragers.
 4. Sam& werkt lokaal samen met andere organisaties/instanties en biedt naast eigen ondersteuning in natura ook toegeleiding naar andere hulpverlening.
 5. Door onze lokale aanwezigheid kunnen we er, in samenwerking met de gemeente, voor zorgen dat kinderen en jongeren worden bereikt met een uitgebreider pakket aan voorzieningen.
 6. In aanvulling op hetgeen gemeenten zelf reeds doen bieden de samenwerkende organisaties van Sam& maatwerk voor de kinderen van gezinnen in armoede.
 7. Sam& beschikt over dit eenvoudig online aanvraagsysteem waar ouders, intermediairs en jongeren gemakkelijk een aanvraag kunnen doen voor een of meerdere voorzieningen.
 8. De samenwerkende organisaties Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job bieden een compleet pakket aan voorzieningen, in aanvulling op lokale voorzieningen.
 9. Jullie als gemeente hebben 1 aanspreekpunt
 10. We handelen aanvragen snel af
 11. We combineren lokale kracht en ondernemerschap met landelijke ondersteuning
 12. We bieden landelijke communicatieve slagkracht
 13. Good governance (ANBI en CBF)
 14. Sam& biedt de mogelijkheid om het lokale bedrijfsleven te betrekken bij armoede in de regio

Hoe werkt het voor gemeenten?

Sam& streeft naar samenhangende afspraken met gemeenten over ambities, aanpak en financiering. Veel gemeenten werken al samen met lokale stichtingen/fondsen van Leergeld en/of Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het samenwerkingsinitiatief Sam& biedt de mogelijkheid om lokaal het pakket aan voorzieningen uit te breiden en meer kinderen te bereiken die niet onder minimaregelingen vallen. Je lokale contactpersoon van een van deze stichtingen/fondsen vertelt je hier graag meer over. Heeft jullie gemeente al een eigen regeling voor minima? Sam& kan daarop een goede aanvulling zijn.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op via info@samenvoorallekinderen.nl. Werkt jullie gemeente al samen met Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur? Neem dan contact op met je lokale contactpersoon.

 

Veel gestelde vragen

Door gemeenten veel gestelde vragen zijn overzichtelijk gebundeld in een Q&A. Deze kun je hier downloaden.

 

Toolkit

Download hier de toolkit voor gemeenten met daarin verschillende communicatiemiddelen, zoals het logo, een poster en een banner.