X

6 x originele en gratis uitjes voor een onvergetelijke meivakantie met kinderen

De meivakantie is een prachtige tijd om er met het gezin op uit te trekken en Nederland te ontdekken. Maar uitjes kunnen al snel duur zijn, vooral als je met kinderen gaat. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke en gratis activiteiten om te doen. In dit blog delen we zes originele tips voor gratis uitjes met de kinderen tijdens de meivakantie.

 

Bouw je eigen hut

In de meivakantie organiseert Staatsbosbeheer in verschillende natuurgebieden in Nederland gratis activiteiten. Een van die activiteiten is het bouwen van je eigen vlot of hut. Een spannend avontuur waarbij kinderen leren hoe ze met natuurlijke materialen zelf een vlot of hut kunnen maken. Hiervoor ga je bijvoorbeeld naar speelpolder de Tiendtuin in Ouderkerk aan de IJssel. Meer informatie vind je hier en vergeet niet op zoek te gaan naar meer gratis activiteiten op de website van Staatsbosbeheer.

 

Een actief potje Ganzenbord

Iedereen is bekend met Ganzenbord. Maar waarom maken we dit spel niet wat actiever met een aantal sportieve en creatieve opdrachten?! Kidsproof heeft een hele leuke en meer actieve variant gemaakt. Op hun website vind je het spelbord wat je kunt downloaden of kunt printen. Hier vind je ook de opdrachtlijst. En heb je inspiratie? Verzin zelf een aantal leuke opdrachten en laat de kinderen ook meedenken. Veel speelplezier!

 

Ga op ontdekkingstocht in de natuur

Op de website van IVM Natuureducatie staan veel gratis activiteiten voor kinderen in de meivakantie. Zo staat op 30 april de activiteit ‘Op zoek naar bodemdiertjes’ gepland in Borger. Woon je in omgeving Zutphen? Meld je dan aan voor de belevingstocht Natuur in de Stad op 3 mei waar je op verschillende plekken leuke én leerzame opdrachten krijgt om de stadsnatuur te zien, horen, voelen en onderzoeken. En in Mierlo is op 7 mei de IVN-tuin open voor het lopen van het Kabouterpad. Kinderen krijgen een rugzakje met opdrachten die ze geheel zelfstandig kunnen uitvoeren.

 

Doe een speurtocht door het bos

Een speurtocht door het bos is altijd een avontuur. Maak zelf een speurtocht met vragen en opdrachten of download een kant-en-klare speurtocht van de website van Staatsbosbeheer. Bij sommige speurtochten krijgen kinderen zelfs een beloning als ze alle vragen goed hebben beantwoord. Dus bekijk snel welke speurtocht bij jou in de beurt te doen is.

 

Picknick in het park

Een picknick in het park is altijd een goed idee. Neem een kleedje, wat lekkere broodjes en snacks mee en geniet van de natuur en de zon. Pak een bal of ander buitenspeelgoed in en de kinderen kunnen zich de hele dag vermaken. Op deze website vind je de mooiste picknickplekken in de natuur.

 

Lammetjes aaien bij de kinderboerderij

Een bezoek aan de kinderboerderij is altijd leuk voor kinderen. Ze kunnen er dieren aaien, voeren en kijken hoe ze worden verzorgd. De toegang is vaak gratis en er zijn kinderboerderijen te vinden in bijna elke stad en dorp.

 

Publicatiedatum: 12 april, 2023