X

Winterpret: gezellige en gratis winteractiviteiten met de kids!

De feestdagen brengen vaak een magische sfeer met zich mee, vooral voor kinderen. Terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en de gezellige feestdagen naderen, is het tijd om samen met de kinderen te genieten van kostbare momenten. Wij nodigen je uit om deze winter creatief en gezellig door te brengen zonder de portemonnee te belasten. Hier zijn zes gratis en leuke tips om de winterse dagen met de kinderen onvergetelijk te maken.

 

1. Warme chocolademelk feest

Niets verslaat de kou beter dan een warme chocolademelk! Maak er een speciale activiteit van door een warme chocolademelkstation te creëren in de keuken. Laat je kinderen hun eigen mokken versieren met marshmallows en slagroom. Heerlijk voor na het buiten spelen!

 

2. Feestlichtjes speurtocht

Ga samen met je kids op feestlichtjes speurtocht in de buurt. 's Avonds worden veel buurten prachtig versierd met verlichting. Maak er een avontuur van door met de kinderen door de straten te wandelen en op zoek te gaan naar de mooiste en meest creatieve versieringen. Dit is niet alleen een leuke, gratis activiteit, maar het zorgt ook voor een magische en feestelijke sfeer.

 

3. IJsschaatspret zonder ijs

Breng de ijsbaan naar huis zonder een cent uit te geven. Schuif alle meubels opzij en laat de kinderen op hun sokken binnen schaatsen op een gladde vloer. Speel vrolijke muziek om de sfeer te verhogen en organiseer een 'neppe' kunstschaatswedstrijd. Plezier gegarandeerd zonder de kou! Is de vloer wel heel glad? Misschien zijn antislip sokken dan een goede optie. We willen ongelukken natuurlijk voorkomen.

 

4. Kerstbakdag

Niets zorgt voor meer kerstvreugde dan de geur van versgebakken lekkernijen. Organiseer een gezellige kerstbakdag met de kinderen om alvast in de kerststemming te komen. Bak samen koekjes in de vorm van kerstbomen, sterren of sneeuwmannen. Laat de kinderen decoreren met glazuur, hagelslag en snoepjes. Het bakken en versieren van kerstlekkernijen is niet alleen leuk, maar zorgt ook voor heerlijke traktaties om samen van te smullen. Jammie!

 

5. Sneeuwvlokkenknutsels

Breng de winterse sfeer naar binnen met creatieve sneeuwvlokkenknutsels. Pak wat wit papier, scharen en laat de kinderen hun eigen unieke sneeuwvlokken knippen. Hang de kunstwerken op in huis voor een gezellige winterse sfeer. Je zult versteld staan van de prachtige creaties die uit de handen van je kleine kunstenaars komen.

 

6. Kerstfilm marathon

Tover je woonkamer om tot een gezellige bioscoop en organiseer een echte kerstfilm marathon. Laat de kinderen hun favoriete kerstfilms kiezen en geniet van een dag vol magische filmmomenten. Zorg voor zelfgemaakte popcorn en dekens om lekker onder te kruipen. Maak het extra bijzonder door bioscooptickets te printen waarmee je kids toegang krijgen tot de bioscoop!

 

Dus, laat de koude dagen jou en je kids niet tegenhouden om plezier te hebben. Met deze gratis en gezellige activiteiten wordt de winter een tijd van warme herinneringen en blije gezichten. Heel veel winterplezier gewenst!