X

5x Gratis zomeractiviteiten

De zomervakantie staat weer voor de deur!  Deze weken staan vaak in het teken van veel tijd doorbrengen met je kinderen om samen nieuwe avonturen te beleven. Maar soms kunnen de kosten van uitjes behoorlijk oplopen. Gelukkig zijn er tal van originele en gratis activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen om de zomer onvergetelijk te maken. In dit blog delen we graag vijf tips voor originele en gratis uitjes met je kinderen tijdens de zomervakantie. Laten we snel beginnen!

 

1. Bezoek de bieb
Deze tip klinkt misschien wat raar, maar geen stress. We zullen het uitleggen. Juist in de zomer kan een bezoek aan de bieb heel fijn zijn om de warmte te ontvluchten. Ga op een hete dag dus vooral naar de plaatselijke bibliotheek en wie weet pik je nog een leuke voorlees- of knutselmiddag mee. Bekijk de website of social media kanalen van jouw bibliotheek om eventuele activiteiten te ontdekken.


2. Waterpret in de buurt:
Op een warme zomerdag is er gelukkig nog veel meer leuks te doen naast het bezoeken van een bibliotheek. Er is dan eigenlijk niets leuker dan verkoeling zoeken bij een waterplas, fontein of strandje. Veel steden hebben openbare zwembaden, waterspeeltuinen of pierenbadjes waar kinderen zich kunnen vermaken. Trek zwemkleding aan, pak een handdoek in en geniet van een dag vol waterpret. Kijk op www.zwemwater.nl waar je in jouw regio gratis een plons kunt nemen.

 

3. Op avontuur in de natuur

Breng een bezoek aan een lokaal bos of natuurgebied en ga samen met je kinderen op ontdekkingsreis. Laat ze kennismaken met de wonderen van de natuur door samen op zoek te gaan naar bijzondere planten, dieren en insecten. Print bijvoorbeeld een natuur bingokaart uit en kijk welke dieren of planten jullie allemaal kunnen afstrepen. Neem natuurlijk ook wat lekkers mee voor onderweg. Wellicht ook een picknickkleed om er een gezellige lunch binnen in de natuur van te maken? Voor meer informatie over leuke boswandelingen en activiteiten kun je terecht op www.natuurmonumenten.nl.

 

4. Vliegtuigen spotten

Hebben jouw kinderen een grote interesse in vliegtuigen? Dan is een bezoek aan het Panoramaterras op Schiphol een fantastisch gratis uitje tijdens de zomervakantie. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de luchthaven en de vliegtuigen die opstijgen en landen. Op het Panoramaterras staat zelfs een Fokker 100, die toegankelijk is voor alle bezoekers. Voor kinderen zijn er ook leuke vliegtuigweetjes en raadsels om hun kennis uit te breiden en plezier te hebben.

 

5. Bezoek FutureLand en kijk je ogen uit

In het centrum van het moderne havengebied van Rotterdam vind je het informatiecentrum FutureLand. Dit centrum kun je gratis bezoeken en gaat volledig over het nieuwste havengebied van Rotterdam. Het bezoeken van dit centrum is voor alle leeftijden een leuk uitje. Geniet van alle bezienswaardigheden, activiteiten en leermogelijkheden. Hier vind je meer informatie: https://www.portofrotterdam.com/nl/eropuit/futureland

 

Deze gezellige en gratis uitjes zijn hartstikke leuk om samen met je kinderen nieuwe ervaringen op te doen tijdens de zomervakantie. Geniet van elkaar en de mooie herinneringen die je hierdoor samen maakt. Ken of ben jij iemand die een uitstapje wil maken met kinderen dat niet gratis is? Maar waar eigenlijk niet genoeg geld voor is? Sam& springt bij voor deze kinderen. Start hier een aanvraag.

 

Publicatiedatum: 22-06-2023