X

6x spaarzame tips om je kind voor te bereiden op het nieuwe schooljaar

Het zomervakantieplezier begint langzaam plaats te maken voor het naderende nieuwe schooljaar. Terwijl jij je kind voorbereidt op dit avontuur vol nieuwe kennis en vriendschappen, is het fijn om te weten dat je flink kunt besparen op schoolspullen, kleding en meer. Hier zijn zes praktische tips om je kind te voorzien van alle benodigde spullen op een spaarzame manier.

 

Tip 1: duik een kringloopwinkel in en speur marktplaats af voor schoolspullen en kleding

Door alle advertenties en reclame rondom nieuwe schoolspullen voor een nieuw schooljaar vergeet je bijna dat er heel veel leuks te vinden is in de kringloopwinkel of op online marktplaatsen. Het is een slimme manier om kwalitatieve schoolspullen of kleding te vinden. En nog een voordeel, heel vaak zijn het unieke spullen voor fijne prijzen.

 

Tip 2: creatieve kaften voor een unieke uitstraling

Het kaften van schoolboeken kan een saaie klus lijken, maar het is ook een kans om je kind lekker creatief bezig te laten zijn. Geef bijvoorbeeld oude tijdschriften, stofrestjes of oud inpakpapier een nieuw doel. Laat je kind knippen, plakken en tekenen om persoonlijke en kleurrijke kaften te maken die hun boeken onderscheiden van de rest.

 

Tip 3: terug-naar-Schooluitverkoop: een gouden kans

Veel winkels organiseren een 'terug-naar-school' uitverkoop vlak voor het nieuwe schooljaar begint. Houd deze uitverkoop in de gaten en maak er gebruik van om schoolbenodigdheden tegen hele lage prijzen aan te schaffen. Denk aan pennen, potloden, schriften en meer.

 

Tip 4: koop seizoensgebonden kleding in de uitverkoop

Seizoensgebonden kleding zoals jassen, truien en laarzen zijn vaak het goedkoopst aan het einde van het seizoen. Profiteer van de uitverkoop na de winter en zomer om kleding voor het komende jaar te kopen. Je kind is er dan helemaal klaar voor zijn wanneer het weer verandert. En zoals in tip 1 al beschreven staat, vergeet ook niet rond te neuzen in kringloopwinkels. Daar hangen ook echte parels.

 

Tip 5: organiseer een kledingruil met vrienden en familie

Een andere leuke en kostenbesparende optie is het organiseren van een kledingruil met vrienden en familie. Kinderen groeien snel en vaak zijn hun kledingstukken nog in uitstekende staat wanneer ze niet meer passen. Ruil kledingstukken die niet meer passen voor items die wel passen, en geef zo kleding een tweede leven. En naast dat het praktisch is, is het ook nog eens heel gezellig.

 

Tip 6: hergebruik schoolspullen van vorig jaar

Voordat je haastig nieuwe schoolspullen koopt, bekijk eerst eens wat je nog hebt van vorig jaar. Vaak zijn er nog genoeg items zoals pennen, potloden, linialen en rugzakken die nog in goede staat zijn. Geef deze spullen een opfrisbeurt of personaliseer ze samen met je kind. Een laagje verf, stickers of stof kan oude spullen een nieuw leven geven zonder dat je nieuwe spullen hoeft te kopen. 

Het nieuwe schooljaar hoeft dus zeker geen financiële last te zijn. Met deze slimme tips kun je je kind voorbereiden op een succesvol schooljaar. Door creatief te zijn, samen te werken en slim te winkelen.

Heb je weinig geld?

Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp bij het aanschaffen van schoolspullen. Onze partner Leergeld Nederland helpt ouders die te weinig geld hebben voor een fiets of bij schoolspullen zoals rugtassen, schriften, rekenmachines en laptops voor hun kinderen.  Doe een aanvraag via ons portaal en ontdek wat jij nog meer kunt aanvragen in jouw gemeente.


Publicatiedatum: 11-08-2023