X

Waarom samenwerken met Sam&?

 Voordelen

 1. Door onze werkwijze en aanwezigheid in de haarvaten van de samenleving, bereiken we niet alleen de doelgroep die al bekend is bij de gemeente maar ook kinderen en jongeren in de zogenaamde 'onzichtbare armoede'.

 2. Door onze lokale aanwezigheid kunnen we eraan bijdragen dat voorzieningen van de gemeente makkelijker worden gevonden en beter worden benut.

 3. Sam& heeft expertise in het beoordelen van de inkomenspositie van aanvragers.

 4. Sam& werkt lokaal samen met andere organisaties/instanties en biedt naast eigen ondersteuning in natura ook toegang tot andere hulpverlening.

 5. Door onze lokale aanwezigheid kunnen we ervoor zorgen, in samenwerking met de gemeente, dat kinderen en jongeren worden toegang krijgen tot  een uitgebreider pakket aan voorzieningen.

 6. In aanvulling op wat gemeenten zelf al doen, bieden de samenwerkende organisaties van Sam& maatwerk voor kinderen die opgroeien in armoede.

 7. Sam& beschikt over een eenvoudig online aanvraagsysteem waar ouders, intermediairs en jongeren gemakkelijk een aanvraag kunnen doen voor een of meerdere voorzieningen. De gemeentelijke voorzieningen kunnen hier ook zichtbaar worden gemaakt. 

 8. De samenwerkende organisaties Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job bieden een compleet pakket aan voorzieningen, in aanvulling op lokale voorzieningen.

 9. Als gemeente heb je één aanspreekpunt.

 10. We handelen aanvragen snel af.

 11. We combineren lokale kracht en ondernemerschap met landelijke ondersteuning.

 12. We bieden landelijke communicatieve slagkracht, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 13. Good governance (ANBI en CBF).

 14. Sam& biedt de mogelijkheid om het lokale bedrijfsleven te betrekken bij armoede in de regio.

Wil je als gemeenten samenwerken met Sam&? Lees hier wat je kunt doen!