X

Communicatiematerialen voor lokale organisaties

Beste collega van Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur,

 

Op deze pagina zijn verschillende communicatiematerialen te downloaden voor eigen gebruik. Bij vragen kun je altijd contact opnemen met communicatie@samenvoorallekinderen.nl

 

Schrijf- en spreekwijze

Schrijfwijze: Sam& voor alle kinderen
Spreekwijze: Samen voor alle kinderen. 
We verwijzen naar Sam& voor alle kinderen als samenwerkingsverband, niet als stichting. 

 

Sam& communicatiekanalen

Wij vinden het leuk als je op de hoogte blijft! Volg je ons al?

Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, en YouTube.
Tip: je kunt de content van Sam& voor alle kinderen ook altijd delen via jouw eigen kanaal!


Interne nieuwsbrief gericht aan lokale partners

Ben je werkzaam bij een lokale stichting of fonds?
Schrijf je hier in voor de speciale Sam& nieuwsbrief voor de lokale stichtingen en fondsen.

 

Nieuwsbrief gericht aan ouders en andere geïnteresseerde

Ouders en andere personen kunnen zich via deze link inschrijven voor de nieuwsbrief.  

 

Afspraken rondom lokale communicatiekanalen

Sam& is een landelijke organisatie, daarom gelieve geen lokale Sam& kanalen (denk aan: social media, nieuwsbrieven etc.) op te richten. Via bestaande lokale Leergeld en/of Jeugdfonds Sport & Cultuur kanalen kan er over Sam& gecommuniceerd worden. 

 

Sam& voor alle kinderen communicatiematerialen

Logo's

Voorbeeldteksten en -brieven

Key visual

Posters en ansichtkaarten

Video's

Flyer speciaal voor lokaal

Wordt er op lokaal niveau veel samengewerkt en zijn jullie opzoek naar materialen die door alle organisaties gebruikt kunnen worden? Er zijn een aantal opties mogelijk. Zie hieronder de voorbeelden. Bij interesse kunnen jullie contact met ons opnemen via communicatie@samenvoorallekinderen.nl. 

  • Lokale flyer: Voor JFSC Utrecht en Leergeld Utrecht hebben we een geschikte flyer ontwikkeld, wellicht is zoiets ook voor jullie interessant. Bekijk de flyer hier

 

Eigen materialen?

Het is mogelijk om landelijke communicatiematerialen aan te passen aan lokale situatie (lokaliseren). Lokaliseren doen wij d.m.v. vermelding eigen regio/stad/gemeente. Of door een specifieke uiting voor je eigen situatie te ontwikkelen. Per mail kun je duidelijk je wensen aangeven. Wij kunnen gratis lokaliseren, je ontvangt dan digitale bestanden. Eventueel drukwerk (en media inkoop) is voor eigen kosten. 

 

Voor dergelijke materialen kun je contact opnemen via communicatie@samenvoorallekinderen.nl.

 

Geen eigen vormgeving, aanpassingen en designs

Om de huisstijl te bewaken, is het niet toegestaan om de middelen naar eigen inziens aan te passen. In overleg kunnen wij een aanpassing maken, maar bespreek dit altijd met het communicatieteam van Sam&.

 

Waar vind je de doelgroep?

Vindplaatsen zijn plekken waar ouders met geldzorgen komen of organisaties waarmee ouders met geldzorgen in contact komen. Daar kunnen zij bekend gemaakt worden met de beschikbare ondersteuningsmogelijkheden voor hun kinderen, zoals voorzieningen van de gemeente en de Sam&werkingspartners. We hebben een overzicht gemaakt, wat vooral bedoeld is als inspiratie of checklist, op hoeveel van deze vindplaatsen zijn jullie al zichtbaar?

 

Mis je iets?

Iets nodig wat niet op deze pagina staat? Laat het vooral weten! Via communicatie@samenvoorallekinderen.nl kun je contact opnemen met onze communicatie collega's. In overleg kunnen wij de missende materialen voor jullie ontwikkelen.

 

Handige links

Grip op geld

Dankzij de support van de RaboFoundation ontwikkelen we iedere maand een artikel gericht aan ouders. Soms met leuke tips zoals hoe je kunt besparen op je boodschappen en soms met inhoudelijk meer informatie over beschikbare hulp of tips over hoe ouders met kinderen het gesprek aan kunnen gaan over geld. Deze artikelen kunnen ook worden gedeeld door de lokale organisaties. 

Toolkit: Hoe bereik je werkende ouders met geldzorgen?

De bevindingen van het onderzoek 'Altijd op een richeltje lopen' zijn de basis voor een concreet actieprogramma en toolkit om werkende ouders met geldzorgen beter te bereiken. Deze toolkit geeft gemeenten, professionals en werkgevers concrete handvatten om de uitvoeringspraktijk te verbeteren.