X

Actief aansluiten op het portaal

 

Sinds maart 2019 werk ik, Elles, bij Sam& als servicedeskmedwerker. Naast het beantwoorden van alle dagelijkse telefoontjes en mailtjes, ben ik vooral bezig met het actief aansluiten van lokale fondsen en stichtingen op het portaal. Ik ga het hele land door en maak daar kennis met veelal vrijwilligers die zeer bevlogen hun werk doen. Heel erg mooi om te zien wat er allemaal al gedaan wordt voor kinderen.

 

Iedere gemeente en stichting kent zijn eigen voorzieningenbeleid en ik help graag om de lokale situatie te vertalen naar de instellingen in het portaal. Het is iedere keer weer een succesmoment als het lukt om de techniek van het portaal zo te gebruiken dat het ondersteunend gaat werken voor de mensen die dagelijks met de gezinnen werken.

 

Het is een investering van 2-3 uur van de lokale fondsen en stichtingen om de actieve aansluiting op maat te realiseren. Bij voorkeur met alle betrokken partijen* tegelijkertijd, zodat iedereen dezelfde informatie heeft. Soms komen er knelpunten naar voren, maar meestal lukt het om daar een oplossing voor te vinden. Doordat ik al bij veel verschillende stichtingen ben geweest, kan ik ook vertellen welke keuzes eerder zijn gemaakt en waarom.

 

Ook mijn collega Juultje kent inmiddels alle ins en outs van het portaal en kan jullie heel goed helpen bij de inrichting van het portaal. Wil je ook actief aangesloten worden op het portaal, neem dan contact op met info@samenvoorallekinderen.nl

 

*Per gemeente kan het verschillen welke partijen er betrokken zijn. Te denken valt aan Leergeld, JFSC, gemeente, andere lokale samenwerkingspartners.