X
Twee jonge meisjes eten een schepijsje uit een bakje en staan voor een ijscokar voor een banner met de tekst 'gratis ijsje' erop.

Veel blije kinderen tijdens Sam& de wijk in

Publicatiedatum: 18 jun. 2024

Een gratis ijsje. Wie wil dat nou niet? Dat dachten Sam& voor alle kinderen en de Vebego Foundation ook. Voor veel gezinnen is iets kleins als een ijsje namelijk niet mogelijk omdat elke euro telt. Daarom hebben de organisaties de handen ineengeslagen om voor het derde jaar op rij met de actie ‘Sam& de wijk in’ gratis schepijsjes uit te delen in wijken waar bekend is dat ouders het financieel moeilijk hebben. Dit jaar zijn er zo’n 1.200 kinderen blij gemaakt in Vlissingen, Hilversum, Emmen en Hoogeveen.

In Nederland groeien circa 300.000 kinderen op in een gezin dat moeite heeft om rond te komen. Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas. Zij kunnen niet op voetbal, naar zwem- of muziekles en vaak is er ook geen geld voor schoolspullen, een verjaardag vieren, contributie, een fiets of kleding.  Zelfs een schepijsje is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend. Om deze reden is het idee ontstaan om kinderen – en ook ouders – blij te maken met een ijsje en om tegelijkertijd informatie te verspreiden over de beschikbare hulp die Sam& met haar samenwerkingspartners Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job bied voor gezinnen met geldzorgen. De kinderen kregen ook een tasje mee met een kleine verrassing van Stichting Jarige Job.

Sam& de wijk in
Terwijl scholen uitgingen maakten de organisaties er met een ijscokar en muziek een feestje van. Met een ijsje en een tasje in de hand werden ouders en kinderen vervolgens geïnformeerd over de beschikbare voorzieningen die de vier partners uit het samenwerkingsverband in de regio leveren.  

Hierbij waren ook de lokale Leergeldstichtingen en lokale organisaties van het Jeugdfonds Sport & Cultuur aanwezig. Deze lokale organisaties richten zich specifiek op kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de genoemde gemeenten en omgeving. Doordat zij de omgeving zo goed kennen, speelden zij een belangrijke rol in het tot stand laten komen van de actie. 

We hebben gedurende deze drie dagen veel blije gezichten gezien en kijken uit naar de volgende actie! Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie? Klik op onderstaande button om een aanvraag te doen.


Meer weten over de samenwerking met de Vebego Foundation? Klik op de onderstaande button.