X

Grip op geld

Wist je dat één op de vijf Nederlanders geldzorgen heeft? Een groot deel van deze mensen heeft kinderen jonger dan 21 jaar. Opvoeden met geldzorgen is soms best lastig. Hoe pak je het aan? Op deze website geven we je handige tips. Bijvoorbeeld over de hulp die beschikbaar is voor gezinnen met weinig geld. Of over hoe je kinderen met geld leert omgaan. Ook lees je hier hoe andere ouders het doen met weinig geld. Laat ons je helpen: je staat er niet alleen voor.

 

 

Spelen én leren over geld

Lekker gamen of youtuben en met geld leren omgaan? Dan kan! Er zijn genoeg leuke (online) spellen én YouTube-video’s waarmee jouw kind veilig leert omgaan met geld. Ook is er een app waarmee jonge kinderen leren internetbankieren. Dat is fijn: want jong geleerd, is oud gedaan.

 

Zo start je met zakgeld

Wil je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Laat ze dan zelf oefenen. Geef je kind zakgeld als het lukt. Zelfs als het minder is dan een euro per week. Maar op welke leeftijd begin je daarmee? En hoe leer je je kind sparen? In de Zakgeldgids vind je als ouder handige tips.

 


 

Als je geen geld hebt voor de hobby’s van je kinderen

Vader Theo: ‘Durf hulp te vragen voor je kinderen.’

 


 

Welke hulp is er eigenlijk?

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. Denk bijvoorbeeld aan extra geld voor je kind. Of aan iemand die jou kan helpen met geld om te gaan. We hebben een overzicht gemaakt van de mogelijkheden.

Grip op geld voor ouders

Wil jij als ouder beter leren omgaan met geld? Dat kan. Er zijn verschillende websites en apps die jou daarbij kunnen helpen. Zo krijg je snel weer overzicht in je geldzaken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 


 

Persoonlijk verhaal

 

Vader Walter heeft het financieel niet breed: ‘Mijn kinderen van zes krijgen af en toe zakgeld. Ze zijn nog erg jong, maar ze weten precies hoeveel geld er in hun spaarpot zit.’

 

Lees hier zijn verhaal

 


 

Wat verandert er als je (kind) 18 wordt?

18 zijn betekent dat je het ineens allemaal zelf moet kunnen. Ook met geld. Hier vind je waar je aan moet denken als je (kind) 18 wordt.