X

'Je staat er niet alleen voor', hulp voor gezinnen met geldzorgen

Publicatiedatum: 26 sep. 2023

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start maandag 25 september voor de derde keer met de publiekscampagne ‘Je staat er niet alleen voor’. Het ministerie zet tijdens de campagne voorlichting in om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en aan te moedigen om de stap naar hulp te zetten. De campagne is dit jaar ontstaan in nauwe samenwerking met Sam& voor alle kinderen. Er is namelijk speciale aandacht voor ouders en de beschikbare regelingen die hen kunnen ondersteunen in zaken rond het kind en huishouden. 

 

Steeds meer gezinnen kunnen het hoofd niet meer boven water houden. Daarom heeft het demissionair kabinet tijdens Prinsjesdag nieuwe koopkrachtmaatregelen gepresenteerd. Toch blijven veel gezinnen bezorgd over hun financiële situatie. Sam& voor alle kinderen zet zich samen met Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Geldfit in om mensen met geldzorgen te wijzen op beschikbare hulp met de campagne: ‘Je staat er niet alleen voor’.

 

Armoede kan iedereen overkomen
Dat armoede iedereen kan overkomen weet ook Wananda, moeder van vier jongere kinderen, als geen ander.
Het bouwbedrijf dat zij en haar man in de arm hadden genomen voor het realiseren van hun droomhuis bleek de boekhouding niet op orde te hebben. Het bedrijf ging failliet en Wananda en haar man raakte al hun spaargeld kwijt. Deze enorme tegenvaller bleek nog maar het begin te zijn van de omstandigheden die daarop volgde.

 

Schaam je niet en vraag om hulp
Wandana belandt door de ongelukkige omstandigheden in financiële problemen. Uiteindelijk zet zij haar schaamte opzij en klopt aan bij het wijkteam. Zij helpen haar met het zoeken naar passende hulp. Wandana drukt mensen in een soortgelijke situatie op het hart om ook om hulp te vragen. ‘Schaam je niet, dat vooral. Als je altijd gewend bent om alles alleen te doen, aanvaard dan ook hulp en durf om hulp te vragen. Zet je over die drempel heen.’ Lees het hele verhaal van Wananda via Geldfit.

 

Geldfit
Op Geldfit vind je gratis informatie over geld in jouw situatie. Zij wijzen je de weg met handige tips of een persoonlijk advies. Ook kun je testen hoe financieel gezond je bent, lees je ervaringsverhalen en ontdek je welke organisaties jou verder kunnen helpen. Geldfit denkt graag met je mee. Neem anoniem contact met ze op via 0800-8115.

 

Publicatiedatum: 26-09-2023